Baia Mare: U.S.L. Maramureş salută decizia Parlamentului privind suspendarea preşedintelui şi organizarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu

Baia Mare: U.S.L. Maramureş salută decizia Parlamentului privind suspendarea preşedintelui şi organizarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu

Conducerile partidelor componente ale USL Maramures alaturi de Presedintele Consiliului Judetean Maramures, cei 52 de primari, 20 consilieri judeteni si 469 de consilieri locali ai USL alesi in judetul Maramures pe 10 iunie , saluta decizia Parlamentului Romaniei privind suspendarea Presedintelui Romaniei Traian Basescu si organizarea Referemdumului de demitere a acestuia.

"La 29 iulie, maramuresenii au ocazia să contibuie la readucerea Romaniei pe drumul său firesc, un drum european si sa rezolve blocajul politic determinat de atitudinea in timp a d-lui Traian Basescu fata de lege si fata de cei care l-au ales. USL Maramures considera ca romanii au platit, cu varf şi îndesat, costurile crizei, regasite in masurile de austeritate ( taierile de pensii si salarii , impozitarea neconstitutionala a pensiilor si retinerile ilegale din cuantumul total al pensiilor , inchiderile de spitale et.) anuntate cu atata cinism de d-nul Traian Băsescu si puse in practica de guvernele PDL fara o analiza temeinica a impactului social al acestor masuri.Daca romanii au platit costurile crizei,  Basescu si ai lui nu au platit deloc, imbogatindu-se fără precedent pe timp de criza. Traian Basescu a impus vremuri grele pentru o tara intreaga si vremuri extrem de bune pentru cei din jurul sau care, astazi, striga ca democratia este în pericol. Regimul Traian Băsescu trebuie judecat pentru aroganta, cinism , trufie şi incompetenta, pentru îndatorarea Romaniei cu 40 de miliarde de euro, pentru că a pus in pericol statul de drept.Cererea de suspendare depusa împotriva lui Traian Basescu este mandatul moral pe care l-au dat romanii care au protestat în Piata Universitatii strigand „Jos Basescu”. Acest mandat vine si din partea celor care ne-au acordat votul la alegerile din 10 iunie si a celor care ne-au spus cu fiecare ocazie, la fiecare intalnire publică „scapați-ne de Basescu ! ”.
Abuzurile lui Traian Basescu asupra Constitutiei, a legilor, a institutiilor statului de drept, a normelor democratice se reflecta azi intr-o realitate politica si sociala, caracterizata prin conflict continuu, umilirea și saracirea populatiei, sufocarea mediului de afaceri, falimentul tuturor sistemelor publice, distrugerea fundamentelor democratice. Traian Basescu nu mai poate fi astazi presedintele Romaniei. El va trebui sa raspunda la urne, în fata electoratului pentru abuzul de incredere, abuzul de putere si abuzul contra interesului public.", se menţionează într-un comunicat de presă.

Conducerea USL Maramures, alaturi de alesii locali ai USL invita cetatenii Maramuresului  sa se alature in acest demers, sa se prezinte in numar mare la vot si sa contribuie substantial la demiterea Presedintelui suspendat al Romaniei si la schimbarea destinului Romaniei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.