Baia Mare: Termenul de finalizare al lucrărilor de reabilitare la Spitalul Judeţean a fost prelungit cu zece luni

Baia Mare: Termenul de finalizare al lucrărilor de reabilitare la Spitalul Judeţean a fost prelungit cu zece luni

Termenul de finalizare al lucrărilor de reabilitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a fost prelungit cu zece luni. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a anunţat că această prelungire a termenului este pusă pe seama unor lucrări care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial.

Autoritatea de Monitorizare a Achiziţiilor Publice a cerut Consiliului Judeţean Maramureş ca pentru lucrările neprevăzute apărute în proiect să fie demarată o nouă procedură de achiziţii. "Sunt acei stâlpi de susţinere, ba strâmbi care nu au putut fi văzuţi decât după momentul în care s-au început lucrările, spun constructorii şi cei din Direcţia Tehnică. Elementele de fixare a betonului, acel oţel beton corodat şi alte chestiuni de genul acesta care spun că se încadrează în categoria lucrărilor neprevăzute. La acel moment, pe unul din corpurile în execuţie au apreciat că se încadrează în categoria lucrărilor suplimentare. Astăzi, pe celălat corp, dat în execuţie pe aceeaşi categorie de lucrări, vin şi spun nu vă mai încadraţi în categoria de lucrări neprevăzute, ci fac parte din categoria lucrărilor suplimentare pentru care va trebui să demaraţi o nouă procedură de achiziţie", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş nu a fost de acord cu această cerinţă, drept urmare, în cursul zilei de marţi, a fost semnat un act adiţional aferent proiectului de reabilitare. "S-a semnat cu constructorul un act adiţional prin care a fost prelungit în total durata de execuţie a proiectului cu 10 luni de la acest moment. Sperăm să ne încadrăm în durata de execuţie", a adăugat Ciceu.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a spitalului judeţean Maramureş este aproximativ 70.600.000 lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.