Baia Mare: Tensiuni si nervi intinsi la maxim pana la verdict. Criminalul Adrian Sava va reveni in fata instantei maramuresene in 13 septembrie

Baia Mare: Tensiuni si nervi intinsi la maxim pana la verdict. Criminalul Adrian Sava va reveni in fata instantei maramuresene in 13 septembrie

Braileanul Adrian Sava, autorul crimei care a zguduit municipiul Sighetu Marmatiei in seara zilei de 28 mai a revenit astazi in fata instantei judecatoresti din Maramures. Procesul a inceput la ora 09:30. Adrian Sava a intrat in sala de judecata schiopatand, cu piciorul inca in ghips. La proces au luat parte sora barbatului omorat de Sava, Alexandru Feltman, si doi martori care au fost audiati de catre instanta de judecata. De cum a intrat in sala, autorul crimei a cautat-o cu privirea pe fosta amanta, Gabriela Feltman, insa aceasta nu a fost prezenta. Erika Feltman, sora victimei, sustine ca femeia este internata in spital impreuna cu cei doi copii ai sai.

Inainte de audierea martorilor, criminalul a fost intrebat inca o data de judecatoare daca va plati familiei indoliate cheltuielile pentru inmormantarea lui Alexandru Feltman in valoare de 2.000 lei, despagubirile materiale de 1.000 lei si daunele morale in suma totala de 5.000 lei. Raspunsul braileanului a ramas afirmativ.

In cadrul procesului de astazi trebuiau sa fie audiati sase martori din Sighetu Marmatiei care au fost de fata in momentul producerii crimei insa doar doi s-au prezentat la apel. Unul dintre ei a fost chiar persoana care i-a acordat primul ajutor Gabrielei Feltman si a sunat la numarul unic de urgente 112. "In seara zilei de 28 mai 2011 ma aflam in zona in care s-a intamplat incidentul. Mai exact statea cu spatele de alee, vorbind cu un coleg. La un moment dat au auzit tipetele unei femei si am vazut venind spre noi o femeie plina de sange care era agitata si striga <Sotul meu este mort in iarba>. Acea femeie era plina de sange si am vazut ca prezenta urme de lovituri la fata, la gat si pe brat. Am acordat primul ajutor, am intins-o pe iarba si am apelat serviciul 112. In scurt timp au ajund organele de politie la fata locului, nu am apucat sa discut cu acea femeie sa o intreb ce s-a intamplat. Nu am vazut nici momentul agresiunii, ma aflam cu spatele cand s-a petrecut fapta. Mai incolo pe iarba la circa zece metri se afla victima, respectiv sotul acelei femei. Am acoperit victima cu un cearceaf aruncat de locatari intrucat in zona se apropiau copii", a declarat Roland Treista, martor.

Cel de-al doilea martor a sustinut ca Adrian Sava nu era un strain al zonei ci frecventa des un bar de pe strada Bodgan Voda. "In seara zilei de 28 mai 2011 ma aflam la balconul locuintei mamei mele. Am observat ca a izbucnit o altercatie pe acea alee intre sot/sotie si inculpat. Precizez ca pe inculpat il mai vazusem in acea perioada in barul din apropiere si l-am remarcat pe alee iar in acea seara l-am recunoscut ca era una din persoanele implicate in altercatie. Cele trei persoane s-au tras de haine, s-au impins si chiar s-au batut cu pumnii iar la un moment dat am vazut ca inculpatul a taiat-o cu un cutit pe femeie. In continuare, sotul femeii a rupt un bat, respectiv un pomisor probabil pentru a se apara dar in momentul urmator am vazut doar ca acesta a cazut la pamant si nu s-a mai ridicat. Inculpatul a trecut cu cutitul printre blocuri, am vazut ca era plin de sange si la un moment dat a vrut sa isi ascunda cutitul sub tricou", a declarat cel de-al doilea martor, Livia Pop.

Cei patru martori care nu s-au prezentat astazi la proces vor fi chemati la audieri in luna septembrie. Datorita neprezentarii lor, instanta de judecata a cerut amanarea cauzei. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 13 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.