Baia Mare: Târg de job-uri – „Meseria –braţară de aur” – Biblioteca Judeţeană, 16 -17 iulie

Baia Mare: Târg de job-uri – „Meseria –braţară de aur” – Biblioteca Judeţeană, 16 -17 iulie

Un târg de job-uri va avea loc în perioada 16-17 iulie, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" din Baia Mare. Este vorba despre activitatea "Meseria – Brăţară de Aur" organizată în cadrul proiectului „Iarba Verde de Acasă”–ID 75946, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Pe parcursul celor două zile se vor mai derula acţiunile "Job-club" şi Atelierele "Patron pentru o zi".

În cadrul acţiunii de tip Job-club, agenţii economici în căutare de forţă de muncă îşi vor prezenta profilul companiei şi posturile vacante şomerilor din grupul ţintă al proiectului şi publicului interesat, în vederea facilitării accesului la ocupare.
Acţiunea de tip atelier „Patron pentru o zi”, va consta în discuţii libere, interactive în care managerii de firme vor împărtăşi, viitorilor angajaţi, din experienţa de zi cu zi ca manageri, despre poziţia deloc uşoară a unui patron, despre avantajele şi dezavantajele de a fi angajator, despre curajul de a privi înainte, chiar dacă întâmpină greutăţi.
Evenimentul va continua prin 10 acţiuni directe : agenţi economici – şomeri, numite atelier „Patron pentru o zi”, care se vor desfăşura la sediile agenţilor economici, unde 10 persoane din şomerii participanţi vor înlocui timp de 1 zi câte un patron, punându-se în postura de a lua decizii şi de a coordona activitatea curentă în condiţii reale.
Vor participa reprezentanţi ai societăţilor comerciale, persoane din grupul ţintă, publicul interesat. Acţiunea se derulează în cadrul proiectului „Iarba Verde de ACASĂ”, ID 75946, pe parcursul căruia în perioada iulie 2011- iunie 2012, 435 de persoane în căutarea unui loc de muncă şi şomeri, au urmat gratuit cursuri în domeniile: antreprenoriat, management de proiect, limba engleză, achiziţii publice,  TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării), instalaţii, vânzări, creşterea animalelor, resurse umane şi publicitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.