Baia Mare: Strazi si curti inundate in municipiul Baia Mare in urma unei ploi torentiale

Baia Mare: Strazi si curti inundate in municipiul Baia  Mare in urma unei ploi torentiale

Mai multe strazi si curti au fost inundate in aceasta seara in municipiul Baia Mare in urma unei ploi torentiale.

Aversele torentiale de ploaie cazute in muncipiul Baia Mare au contrinuit la formarea unor torenti de pe versanti, in partea de deal a orasului, mai precis in cartierul Sasar. Apele pluviale rezultate au transportat aluviuni sub forma de mal, nisip si pietris ce au colmatat canalizarea unor strazi si au inundat strazile Narciselor, Victoriei, Nucului si Toamnei. Apa s-a revarsat si a inundat curtile unor blocuri, respectiv a unor societati comerciale. La fata locului s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Baia Mare, respectiv angajati ai Primariei Baia Mare. La ora actuala, ploaia s-a oprit iar debitele apelor pluviale au scazut, astfel incat nu a mai fost nevoie de interventia pompierilor si a echipelor specializate ale primariei.

UPDATE: La statia hidrologica Salsig au cazut, intr-un interval de aproximativ 40 de minute, precipitatii care au totalizat 18,9 l/mp. In municipiul Baia Mare, intr-un interval de 30 de minute, s-au inregistrat averse sub forma de ploaie in cantitate de 12 l/mp.

UPDATE: La statia hidrologica Ulmeni au fost inregistrate intr-o ora si douazeci de minute, precipitatii in valoare de 51l/mp. Nu au fost inregistrate probleme deosebite.

UPDATE, ora 21:28 – Echipe de interventie ale Societatii Electrica Baia Mare lucreaza pentru remedierea deficientelor din retelele de furnizare a energiei din municipiul Sighetu Marmatiei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.