Baia Mare: Şefa de la ISJ Maramureş, printre cei mai bogaţi inspectori şcolari generali din ţară

Baia Mare: Şefa de la ISJ Maramureş, printre cei mai bogaţi inspectori şcolari generali din ţară

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean se clasează pe locul 5 în topul celor mai bine plătiţi inspectori generali. Mii de cadre didactice protestează de săptămâni bune în faţa Ministerului Educaţiei pentru o leafă mai mare în timp ce oficialii din învăţământul românesc trăiesc bine. Este şi cazul inspectorului şcolar general din Maramureş. Potrivit unei statistici realizate de econtext.ro, Mariana Pop se situează pe locul 5 în topul celor mai bine plătiţi inspectori generali din ţară, cu un venit lunar de 3.974 de lei.

Pe primul loc în topul realizat de econtext.ro se află inspectorul şcolar general din Teleorman, urmat de cel din Cluj. Mariana Pop şi-a început activitatea la catedră în 1984 iar la Inspectoratul Şcolar a exercitat funcţia de adjunct din 2001 şi până în 2008, an în care a fost avansată în funcţie şi desemnată inspector şcolar general. "Nu ştiu dacă veniturile respective sunt calculate probabil numai din declaraţia de avere. Am depus declaraţiile de avere atât pentru funcţie dar am depus şi declaraţia de avere în iulie, în momentul în care mi-am depus candidatura pentru Camera Deputaţilor. Şi probabil din declaraţia de avere au fost luate veniturile şi împărţite la 12.", declară Mariana Pop, inspector şcolar general.

Potrivit Marianei Pop, toţi inspectorii generali din întreaga ţară beneficiază de acelaşi salar fix, la care se adaugă în funcţie de vechimea fiecăruia, diferite sporuri. Şefa învăţământului maramureşean beneficiază lunar de un venit de aproximativ 39 milioane lei vechi. "Este un salar de care nu mă pot plânge având în vedere salariile mici care sunt la cadrele didactice. Nu mă pot plânge dar având în vedere volumul mare de muncă pe care îl depun, nu atât ca inspector general dar şi practic în proiecte pe fonduri europene pentru că nu e uşor să gestionezi proiecte pe fonduri europene şi să te bucuri de încrederea din partea aplicatului să te ia partener în aceste proiecte şi nu numai la nivelul judeţului partener dar să fii coordonator la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest. Totul se raportează la competenţele pe care le ai şi la CV-ul pe care îl ai", susţine Mariana Pop. La polul opus al topului, cei mai prost plătiţi inspectori şcolari generali sunt cei din Constanţa şi Bacău.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.