Baia Mare: Şefa de la Inspectoratul Şcolar, acuzată că strânge C.N.P.uri în interes politic

Baia Mare: Şefa de la Inspectoratul Şcolar, acuzată că strânge C.N.P.uri în interes politic

Conflict între foştii contracandidaţi la alegerile pentru funcţia de deputat din luna august a anului trecut. Actualul deputat Florin Tătaru o acuză pe şefa de la Inspectoratul şcolar că a dispus prin unităţile de învăţământ strângerea de CNP-uri, în scop politic. De cealaltă parte, Mariana Pop infirmă acuzaţiile lui Florin Tătaru şi îi sugerează aceastuia să se informeze mai bine înainte de a lansa atacuri politice, cu atât mai mult cu cât acesta deţine în prezent o funcţie în Parlamentul României.

Informaţia că prin şcolile din Maramureş circulă o serie de tabele care trebuie completate cu CNP-urile elevilor şi a părinţilor a fost făcută publică de deputatul Florin Tătaru, acuzând-o astfel pe şefa de la Inspectoratul Şcolar pentru practicarea unor nereguli care ar putea ajuta la o fraudare a alegerilor. "Ne aflăm în faţa unei noi acţiuni perfide a guvernului portocaliu, care după tentativa de strângere a informaţiilor confidenţiale în vederea manipulării alegerilor din timpul recensământului, face din nou această acţiune tipică lor de hoţie, o acţiune identitară pentru guvernul Boc, o hoţie a datelor identitare confidenţiale ale persoanelor, tocmai şi numai în vederea adoptării preconizatelor alegeri comasate. Din acest punct de vedere, somez public şeful Inspectoratului Şcolar Maramureş, pe Mariana Pop, să înceteze de îndată la această acţiune, să renunţe la practicile securistice pe care le produce acum în şcoli", a declarat deputatul P.S.D., Florin Tătaru. Parlamentarul mai susţine că şefa Inspectoratului Şcolar a cerut recent directorilor de şcoli să nu mai solicite părinţilor codurile numerice personale ale acestora.

De cealaltă parte însă, inspectorul general recunoaşte existenţa acelor tabele, dar nu şi folosinţa lor. Mariana Pop susţine că tabele trebuie completate nu în ideea acordării alocaţiilor de elev ci a celor de sprijin pentru familiile nevoiaşe. "Nu pot să nu-mi exprim uimirea vizavi de faptul că un reprezentant în Parlamentul României nu cunoaşte legislaţia în vigoareExistă un protocol între Inspectoratul Şcolar şi Agenţia de Prestaţii Sociale prin care rolul Inspectoratului Şcolar, prin unităţile şcolare la care sunt înscrişi elevii proveniţi din familii cu venituri mici, de a centraliza sau a completa o bază de date, în care există copiii şi părinţii care urmează să primească aceste alocaţii, baza respectivă de date ne este transmisă în format electronic. Noi nu putem face modificări pe baza de date existentă ci trebuie să completăm anumite rubrici cu absenţele copiilor", a explicat prof. Mariana Pop, inspectorulşcolar general al I.S.J. Maramureş.

Protocolul în baza căruia se vor acorda alocaţiile pentru familiile nevoiaşe a fost încheiat între Agenţia de Prestaţii Sociale şi Inspectoratul Şcolar Maramureş.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.