Baia Mare: Reprezentanţii Cramelor Recaş, incomodaţi de declaraţiile subprefectului despre calitatea produselor Recaş

Baia Mare: Reprezentanţii Cramelor Recaş, incomodaţi de declaraţiile subprefectului despre calitatea produselor Recaş

La ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, Direcţia pentru Agricultură Maramureş a raportat autorităţilor judeţului verificările la transporturile de vin de masă avînd ca provenienţă Cramele Recaş,Valea Călugărească, Panciu, Tohani,Dealu Mare sau Odobeşti. Subiectul a stârnit interes şi în rândul oficialilor Prefecturii Maramureş, care au acuzat faptul că oraşele României sunt împânzite de crame cu vin de proastă calitate. În cadrul şedinţei, subprefectul Gyongyike Bondi a pomenit de mai multe ori numele Recaşului, care are deschise crame în aproape toate oraşele ţării iar calitatea vinului ar putea fi pusă sub semnul întrebării. Reprezentanţii Cramelor Recaş s-au arătat incomodaţi de declaraţiile subprefectului şi au cerut o întâlnire cu acesta, pentru a lămuri situaţia. Instituţia Prefectului Maramureş a făcut astăzi o serie de precizări în acest caz.

"Subprefectul Gyöngyike Böndi a făcut referiri şi a solicitat răspunsuri cu privire la calitatea unor vinuri de pe piaţă, având în vedere unele informaţii referitoare la suspiciunea unor cantităţi de vin, care sunt îmbuteliate şi comercializate sub titulatura unor mărci româneşti consacrate. În acest context, a fost nominalizat, în mod nefericit, numele unei podgorii („Recaş”) cu a căror produse s-a făcut o asociere ce a lăsat să se înţeleagă că acestea nu ar corespunde cu normele prevăzute de legislaţia în vigoare. Noi am dorit, de fapt, ca prin aceste discuţii să protejăm consumatorii de vinurile contrafăcute, mai ales, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, când cererea şi oferta este mai mare ca de obicei. Tocmai din aceste motive, am solicitat instituţiilor abilitate de control să verifice provenienţa unor asemenea produse care se vând pe piaţă şi să ia măsurile care se impun împotriva celor care încalcă legea. Credem că demersul nostru de a avea comercializate vinuri de calitate este unul îndreptăţit, în interesul cetăţeanului şi al sănătăţii acestuia", se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Instituţia Prefectului.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului mai arată că nu s-a avut în niciun fel intenţia de a afecta imaginea cramelor şi produsele renumitei podgorii. Situaţia a fost discutată şi lămurită de către subprefectul judeţului Maramureş în cadrul unei întâlniri cu directorul general al societăţii Recaş.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.