Baia Mare: Program intensificat de salubrizare

Baia Mare: Program intensificat de salubrizare

Incepand de maine, salubrizarea in municipiul Baia Mare va fi efectuata cu cele mai noi utilaje care au fost achizitionate recent de firma care se ocupa de curatenia in municipiul Baia Mare – S.C. DRUSAL S.A. De asemenea, tot de maine va intra in functiune si noul program de salubrizare al orasului.

O atentie deosebita va fi acordata centrului istoric al municipiului iar cei care vor fi surprinsi ca nu respecta regulile de curatenie vor fi aspru amendati de Politia Ecologica. "Avem un numar de strazi in zona centrala cu salubrizare de doua sau de trei ori pe saptamana, in programul nou salubrizarea zilnica este efectuata practic pe toate arterele de circulatie pricipale ale municipiului Baia Mare. Sunt diverse operatiuni de salubrizare pe care le vom organiza in zona centrala in general", a spus Vasile Barbul, citymanager Primaria Baia Mare. Conform noului program, strazile vor fi spalate in fiecare noapte iar cosurile de gunoi vor fi golite zilnic, cu exceptia celor din parcuri, care apartin de Serviciul Public Ambient Urban. Insa se pare ca acest serviciu nu-si face inca treaba destul de bine avand in vedere ca respectivele cosuri de gunoi din Parcul Municipal devin apropae seara de seara tinta porcilor mistreti care coboara in parc in cautare de mancare.

Daca in urma cu aproximativ trei saptamani, primarul municipiului Baia Mare isi exprima vehement nemultumirea fata de modul in care societatea DRUSAL isi indeplineste sarcinile, in prezent, lucrurile incep sa prinda un alt contur. Catalin Chereches sustine ca mai sunt multe lucruri de facut in ceea ce priveste curatenia in municipiul Baia Mare si ca o atentie deosebita trebuie indreptata inca spre salubrizarea menajera. "Stim foarte bine ca punctele de colectare a deseurilor sunt devastate, stim foarte bine ca este de multe ori mizerie, sunt absolut insalubre, am gasit impreuna cu reprezentantii societatii DRUSAL o varianta care speram noi sa functioneze, sa facem niste incinte pentru toate containerele. Toate punctele de colectare de la nivelul municipiului Baia Mare vor fi inlocuite in aceasta maniera astfel incat acest mod de colectare sa fie unul mai civilizat", a punctat Catalin Chereches.

Baimarenii nemultumiti de salubrizarea orasului vor putea face sesizari la numarul de telefon 0372.702.702.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.