Baia Mare: Primăria Baia Mare, Primăria Sarasău şi Direcţia pentru Protecţia Copilului vor putea face angajări

Baia Mare: Primăria Baia Mare, Primăria Sarasău şi Direcţia pentru Protecţia Copilului vor putea face angajări

Doar două primării din judeţul Maramureş vor putea face angajări în viitorul apropiat. Este vorba despre Primăria Baia Mare şi Primăria Sarasău. Instituţia Prefectului Maramureş a formulat un număr de 67 de propuneri pentru posturi unice în vederea avizării lor de către Ministerul Administraţiei şi Internelor însă doar 15 dintre acestea au fost aprobate pentru deblocare.

Solicitările trimise Ministerului Administraţiei au fost atât din partea primăriilor cât şi a instituţiilor deconcentrate. Din cele 67 de propuneri, doar 15 au fost avizate de către M.A.I. Informaţia a fost făcută publică astăzi în cadrul întâlnirii cu secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. "Acestea se regăsesc la Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Protecţia Copilului, un număr de 3 posturi, Primăria Baia Mare 11 posturi şi Primăria Sarasău 1 post. Atât. Sigur că o să vă înştiinţăm şi în scris acolo unde au fost avizate să demaraţi procedura pentru organizarea concursului iar unde nu, o să vă înştiinţăm şi oficial că nu au fost avizate posturile unice. Practic în 31 decembrie 2011 se încheie această procedură. Nu ştim ce act normativ, dacă o să mai apară în cursul anului viitor" a declarat Rodica Pop, jurist în cadrul Prefecturii Maramureş.

În această perioadă, Instituţia Prefectului va trimite tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ o circulară cu numărul maxim de posturi pe anul 2012. De asemenea, directorul compartimentului juridic din cadrul Prefecturii le-a mai atras atenţia secretarilor că încadrarea numărului maxim de posturi este monitorizată de Direcţia Finanţelor Publice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.