Baia Mare: Primăria Baia Mare doreşte să reabiliteze şi să pună în valoare două imobile aflate în patrimoniul judeţului

Baia Mare: Primăria Baia Mare doreşte să reabiliteze şi să pună în valoare două imobile aflate în patrimoniul judeţului

Primăria Baia Mare doreşte să reabiliteze şi să pună în valoare două imobile aflate în patrimoniul judeţului. Este vorba despre Castelul Pocol şi fosta Policlinică nr. 2.

După informaţiile apărute în mass media locală, privind iniţiativa primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, de a supune aprobării, în şedinţa Consiliului Local din 27 februarie, a unui proiect de hotărâre privind preluarea a două imobile aflate în patrimoniul Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, preşedintele C.J. arată că apreciază interesul primarului Cătălin Cherecheş pentru reabilitarea şi punerea în valoare a unor imobile din patrimoniul judeţului Maramureş – Castelul Pocol şi fosta Policlinică nr. 2. – însă, pentru o informare corectă, se impun câteva precizări.

"Imobilul situat pe Valea Borcutului, cunoscut sub denumirea de Casa Pocol, este compus dintr-un ansamblu de 4 construcţii. Pentru Castelul Pocol notificarea de revendicare adresată Consiliului Judeţean Maramureş, urmează să primească soluţie de respingere. După soluţionarea definitivă a situaţiei sale juridice, imobilul poate fi reabilitat, astfel încât să primească o altă destinaţie. Pentru celelalte 3 construcţii nu există revendicări, având situaţie juridică clară. Imobilul cunoscut cu denumirea de Policlinica nr. 2, situat în Baia Mare, pe strada Progresului, se află în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Schimbarea destinaţiei acestui imobil este condiţionată de un aviz conform al Ministerului Sănătăţii, precum şi de renunţarea la acesta de către administrator, în speţă Spitalul Judeţean. Utilizarea imobilelor de pe Valea Borcutului se poate realiza pe baza unor proiecte comune promovate de Consiliului Judeţean Maramureş şi Primăria municipiului Baia Mare. Cât priveşte imobilul Policlinica nr. 2, în situaţia în care s-ar obţine avizele necesare schimbării destinaţiei acestuia, Consiliul Judeţean este, de asemenea, interesat la promovarea în parteneriat a unor proiecte privind reabilitarea şi utilizarea acestuia în beneficiul cetăţenilor, atât ai municipiului Baia Mare, cât şi ai întregului judeţ.", se arată într-un comunicat de presă emis de Consiliul Judeţean Maramureş.

Prin urmare, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man apreciază astfel de iniţiative, dar consideră că, înainte de a fi lansate în presă, având în vedere că în cazul de faţă este vorba de două imobile din patrimoniul judeţui, se impun discuţii între reprezentanţii celor două administraţii, respectiv Consiliul Judeţean Maramureş şi Primăria municipiului Baia Mare. Totodată, Man îşi exprimă încă o dată disponibilitatea de a discuta despre orice proiecte şi iniţiative ale municipalităţii de interes comun pentru judeţul Maramureş.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.