Baia Mare: Preşedintele tuturor maramureşenilor dă socoteală în faţa aleşilor judeţeni despre vizita sa în Franţa

Baia Mare: Preşedintele tuturor maramureşenilor dă socoteală în faţa aleşilor judeţeni despre vizita sa în Franţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş se află în aceste zile în Franţa, unde participă alături de alţi reprezentanţi ai comunităţii băimărene la un colocviu pe tema rromilor migranţi. Deplasarea preşedintelui tuturor maramureşenilor a fost contestată de consilierii judeţeni din opoziţie, care l-au luat la rost şi au cerut explicaţii cu privire la consecinţele pe care vizita lui Man în Franţa o va avea  asupra comunităţii maramureşene pe care o conduce.

Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, consilierul pe probleme sociale din cadrul instituţiei dar şi viceprimarul Dumitru Matei participă în aceste zile în Franţa, la Colocviul franco-român privind asistenţa socială acordată rromilor migranţi. Consilierii judeţeni i-a cerut explicaţii preşedintelui Consiliului Judeţean cu privire la banii care se cheltuie pe această delegaţie dar şi la modul în care această vizită se va reflecta asupra comunităţii pe care o conduce. "Suntem cu toţii cred curioşi şi sunt în asentimentul colegilor să aflăm care vor fi rezultatele extraordinare ale acestei vizite pentru judeţul nostru ţinând cont că până acum trei ani şi jumătate vocea Maramureşului era într-adevăr foarte auzită în Europa pentru că ţin minte că Maramureşul era membru în biroul de conducere al Ansamblului Regiunilor Europene, Maramureşul era membru în Consiliul Europei la Strasbourg, la Congresul Puterilor Locale şi Regionale. Astăzi nu mai avem nici reprezentant la Bruxelles, astăzi nu mai suntem reprezentanţi nicăieri dar măcar să venim cu rezultate din vizitele acestea şi poate ne spuneţi şi nouă consilierilor, dacă tot pe bani publici mergeţi, care vor fi pentru maramureşeni consecinţele favorabile, pozitive ale acestei vizite în Franţa", a susţinut Marinel Kovacs, consilier judeţean PNL.

În replică, preşedintele Mircea Man a menţionat că deplasarea în Franţa nu se realizează pe banii Consiliului Judeţean ci pe cheltuiala Reţelei europene pentru incluziunea romilor, asociaţia care de altfel a şi trimis invitaţiile nominale de participare la colocviu. "Mă duc în această delegaţie împreună cu doamna subprefect, cu primarul de Coroieni, cu o delegaţie de la Primăria Baia Mare şi alţi colegi care reprezintă toate zonele sensibile ale Maramureşului şi eu cred că este important mai ales că peste toate lucrurile se discută şi posibilităţi de finanţare a unor investiţii care s-ar puta derula în comunităţile respective. Mi se pare important şi am decis să onorez această invitaţie", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Man. Reţeaua ROMA din Franţa este implicată, din aprilie 2010, într-un proiect european pentru rromii din Maramureş. Mai mult, asociaţiile membre ale reţelei ROMA au realizat o stare de fapt actuală în Franţa şi în România cu privire la asistenţa socială acordată familiilor rrome.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.