Baia Mare: Plăcintăria din faţa spitalului judeţean a luat foc

Baia Mare: Plăcintăria din faţa spitalului judeţean a luat foc

Acoperişul plăcintăriei din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare a luat foc. Incidentul s-a petrecut astăzi, la orele amiezii. În staţia de lângă plăcintărie se aflau mai mulţi băimăreni însă din fericire, nu au existat victime.

La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri pentru a stinge focul care a distrus aproape în totalitate plăcintăria din faţa spitalului judeţean. De spaimă, uneia dintre angajate i s-a făcut rău şi a leşinat.

Primii care au sprit în ajutor au fost angajaţii care asigura paza spitalului. "Am văzut fum negru. Am fugit repede acolo. Deja şi fetele erau ieşite afară. Am încercat să asigur zona şi să scot fetele de la chioşcul de ziare şi de la cel unde se vând bilete. Erau puţin speriate. Vroiau să îşi strângă dânsele din lucrurile lor personale dar nu le-am mai lăsat că focul era prea mare şi era riscul să pice acoperişul. Banii au rămas în chioşc dar văd că chioşcul de ziare nu a fost afectat", a spus unul dintre martori.

Cauzele producerii incendiului nu se cunosc cu exactitate însă din primele cercetări se pare că flăcările au izbucnit de la un cuptor încins şi de la burlanul de pe acoperiş care nu era izolat corespunzător. "Am fost solicitaţi pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu pe strada George Coşbuc, nr. 31. Incendiul se propaga la acoperişul unei plăcintării. Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire. Se poate să se fi aprins uleiul şi să fi ieşit pe burnalul de ventilare", a declarat Nicuşor Miclăuş, comandantul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare.

Plăcintăria a fost distrusă în proporţie de 70%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.