Baia Mare: O delegaţie din Sardinia a discutat cu autorităţile judeţene despre oportunităţile de colaborare

Baia Mare: O delegaţie din Sardinia a discutat cu autorităţile judeţene despre oportunităţile de colaborare

O delegaţie din Sardinia a fost prezentă astăzi la Consiliul Judeţean Maramureş, unde a participat la o întâlnire cu autorităţile judeţene în cadrul căreia s-a discutat despre oportunităţile de colaborare între judeţul Maramureş şi regiunea Sardinia din Italia.

Autorităţile judeţene le-au prezentat oaspeţilor programul de dezvoltare al judeţului Maramureş, după care şi-au exprimat dorinţa de a găsi parteneri viabili cu care să încheie parteneriate publice private în vederea implementării unor proiecte, cum ar fi tunelul de sub Gutâi sau redeschiderea perimetrelor miniere. "Sigur că ne confruntăm cu foarte multe probleme legate de infrastructură, când după 1990, deşi am beneficiat de investiţii importante, încă proiectele pentru Maramureş legate de infrastructură, nu sunt atâtea câte ne-am dori şi nu sunt finanţate. Căutăm parteneri pentru parteneriat public privat, pentru tunelul pe sub Gutâi, care este o investiţie pe care în acest moment, nu numai bugetul Consiliului Judeţean nu o poate suporta dar nici bugetul naţional", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Italienii au recunoscut că şi ţara lor traversează printr-o perioadă de recesiune iar o parte din problemele cu care se confruntă autorităţile maramureşene se regăsesc şi în regiunea italiană. Cu toate acestea, oaspeţii s-au arătat deschişi colaborărilor şi parteneriatelor cu judeţul nostru. "Mi se pare că avem probleme comune şi trebuie să le rezolvăm împreună, la nivel de organizaţii şi instituţii", a spus Bruno Pilia, preşedintele Regiunii Sardinia. "Aici observăm că există condiţii pentru înfiinţarea unui parteneriat între localităţi, un parteneriat care poate fi implementat şi gândit şi să fie un pas important în ceea ce priveşte investitorii noştri", a precizat Davide Burchi, unul dintre membri delegaţiei italiene.

La finalul întâlnirii, autorităţile judeţene le-au înmânat oaspeţilor mici atenţii cu specific maramureşean.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.