Baia Mare: Nemulţumiţi de explicaţiile sumare cu privire la vizitele la DNA, peneliştii consideră că Man trebuie să îşi dea demisia

Baia Mare: Nemulţumiţi de explicaţiile sumare cu privire la vizitele la DNA, peneliştii consideră că Man trebuie să îşi dea demisia

Partidul Naţional Liberal consideră că, în momentul de faţă, se developează un sistem generalizat de corupţie, patronat de PDL, Emil Boc, Ioan Oltean şi alţii care şi-au asumat rolul de a patrona ceea ce se întâmplă în adminsitraţiile locale din Transilvania. Această poziţie a Partidului Naţional Liberal, făcută publică de Dan Mihalache, se referă şi la situaţia de pe plan local, mai exact la vizitele pe care preşedintele tuturor maramureşenilor a început să le facă tot mai des la DNA.

Potrivit reprezentanţilor PNL, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Man, nu a dat explicaţii convingătoare în ceea ce priveşte drumurile sale la DNA. Drept urmare, cel mai etic ar fi ca Man să îşi dea demisia din fruntea Consiliului Judeţean. "Putem saluta faptul că DNA-ul şi-a deschis un birou în Baia Mare, ceea ce probabil va scuti bugetul Cnsiliului Judeţean de deplasările lui Mircea Man la Oradea. Neexistând asemenea explicaţii, PNL consideră că din punct de vedere etic, Mircea Man ar trebui să părăsească funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi să îşi delege atribuţiile unuia dintre vicepreşedinţi", a declarat Dan Mihalache, consilier al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

De cealaltă parte, Mircea Man tratează cu ironie afirmaţiile lui Mihalache, spunând că răspunsuri cu privire la anchetarea sa pentru trafic de influenţa va da numai la DNA. "Dan Mihalache este musafir în Maramureş. Iar în ceea ce mă priveşte, nu mi-e uşor să duc şi aceste greutăţi, sunt reclamaţii făcute din acea zonă, dar trebuie să mă duc şi să dau explicaţii pe lângă miile de probleme pe care le am zi de zi. Asta e viaţa, nu mi-e uşor, trebuie să le duc mai departe, lui domnul Mihalache îi doresc întotdeauna un bun venit în Maramureş. Să fie liniştit că au alţii grijă să dau răspunsurile care trebuie", a precizat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

În urmă cu trei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a fost din nou în vizorul DNA Oradea, care l-a pus pe Man sub învinuire pentru trafic de influenta. Potrivit anchetatorilor, Mircea Man ar fi intervenit pentru numirea în funcţia de director a lui Flaviu Radu, de la Direcţia Apelor Someş-Tisa. În acest caz pare să fie implicat şi secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Atât Mircea Man cât şi Ioan Oltean neagă cu vehemenţă acuzaţiile care li se aduc. Rămâne însă de văzut ce va comunica oficial DNA cu privire la acest dosar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.