Baia Mare: Municipalitatea face demersuri pentru construirea unor noi blocuri de locuinţe

Baia Mare: Municipalitatea face demersuri pentru construirea unor noi blocuri de locuinţe

Municipalitatea băimăreană face demersuri pentru construirea unor noi blocuri de locuinţe. Autorităţile locale aşteaptă însă răspunsul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care urmează să aprobe construirea a două noi blocuri ANL în Baia Mare. Mai mult, municipalitatea are în plan construirea unui cartier social pe terenul fostului tancodrom.

80 de locuinţe noi pentru tinerii băimăreni vor fi construite în cadrul a două noi blocuri ANL, asta abia după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va aproba investiţia. "Execuţia lor urmează a fi făcută anul viitor, aproximativ 80 de locuinţe, asta pentru familiile tinere şi pentru că este important acest lucru la fel cum începând din septembrie, România va beneficia prin Ministerul Dezvoltării de un program de 300 milioane de euro pentru reabilitarea de blocuri, doar în municipiile reşedinţă de judeţ şi avem promisiuni ca Baia Mare să obţină aproximativ 5-6 milioane. Mă interesează în special reabilitarea blocurilor turn, respectiv reabilitarea unor blocuri de pe bulevardele principale", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Mai mult, autorităţile locale băimărene au făcut un alt demers către Ministerul Apărării, prin care solicită preluarea unei suprafeţe din fostul tancodrom, situat între Baia Mare şi localitatea groşi, în vederea construirii unui cartier social. "Acolo vroaim din cele 70 de hectare să preluăm aproximativ 20 de hectare pentru funcţiuni de servicii, respectiv industrie, sau chiar locuinţe sociale. Nu vă ascund că avem în acea zonă, în spatele depozitului de muniţie, avem identificat un spaţiu potrivit chiar pentru un cartier social, în acre, într-o formă mai semi rurală, pentru că e mai la marginea oraşului, putem să ne gândim la relocarea celor care locuiesc, o parte din romi, în Ferneziu, la cei care locuiesc în zona Pirită, sau în altă parte dar inclusiv pentru cei care vor locuinţe sociale într-o formulă în care Ministerul Dezvoltării vine cu fonduri pentru construirea de locuinţe, respectiv utilităţi şi sistem rutier", a adăugat Cherecheş.

Tot prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în reabilitare vor mai intra blocurile turn de pe principalele bulevarde din oraş, respectiv cele din Piaţa Revoluţiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.