Baia Mare: Moş Nicolae a lăsat cadouri simbolice şi în "ghetuţele" autorităţilor locale şi judeţene

Baia Mare: Moş Nicolae a lăsat cadouri simbolice şi în "ghetuţele" autorităţilor locale şi judeţene

Seara zilei de 5 decembrie nu are farmec dacă nu ne pregătim ghetuţele şi nu le aşezăm la uşă în aşteptarea lui Moş Nicolae. Cei mai nerăbdători să-şi primească darurile sunt copiii însă moşul pregăteşte surprize nu numai lor. El are la dispoziţie un an de zile în care ne analizează astfel încât să ştie ce să ne lase în ghetuţe în noaptea de Moş Nicolae. De când cu recesiunea, în atenţia moşului au intrat şi autorităţile locale şi judeţene. Dar aşa cum sunt vremurile pe care le trăim, aşa au fost şi cadourile primite de acestea.

Tradiţia ne spune că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae ne lasă în cizmuliţe cadouri, în funcţie de cât am fost de cuminţi în timpul anului. Acest lucru nu e valabil doar pentru copii ci şi pentru persoanele ajunse deja la vârsta maturităţii. Moş Nicolae nu a uitat nici de autorităţile locale şi judeţene şi le-a lăsat şi lor mici atenţii. Preşedintele Consiliului Judeţean, spre exemplu, cel care este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă şi acuzat în nenumărate rânduri pentru drumul judeţean Baia Sprie-Bârsana a primit printre altele, din partea moşului care le vede şi le ştie pe toate, o botă. "A venit moşul. Aş putea să spun că ieri mi-a venit moşul de două ori. Încep cu surpriza cea mai plăcută legată de familie unde am o nepoţică. Părinţii mi-au cumpărat un moş de ciocolată şi o botă, nu ştiu pentru cine să folosesc bota. Sigur că a fost aseară târziu şi chiar eu le-am găsit în pantofi dar o bucurie pe care am avut-o ieri, una extrem de importantă şi pe care am considerat-o chiar un cadou de Moş Nicolae a fost decizia Consiliului Local Dumbrăviţa pentru a continua investiţia uzinei din localitate", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man. Moş Nicolae a îndulcit-o şi pe Gyongyike Bondi, subprefectul judeţului Maramureş. "Un moşuleţ a venit şi la mine cu nişte dulciuri. Nu avem copii mici în casă şi şi-a pierdut farmecul aşteptatul moşului. Când copiii erau mici atunci era interesant, şi noi eram mai emoţionaţi. Dar acum eu cu soţul am pus câte ceva în cizmuliţă. Era să mă trădeze căţeaua că mai repede a găsit ea ciocolata decât soţul dar totuşi am reuşit ca să o stăpânesc până când a găsit soţul în cizmă ciocolata pe care i-a adus-o Moşul", a mărturisit Gyongyike Bondi, subprefectul judeţului Maramureş.

Nici autorităţile locale din Sighetu Marmaţiei nu au fost ocolite în acest an de moşul cel darnic. "Moşul s-a gândit şi anul acesta la mine. Am găsit în cadourile lăsate de moş pe terasa casei alături de cadourile pe care le-a lăsat pentru copiii mei, un cadou simbolic. Dar bucuria a fost imensă vâzând emoţia pe chipurile copiilor mei, care ştiu că Moş Nicolae vine la ei în fiecare an. De altfel, ei scriu de fiecare dată moşului să vină la toţi copii, inclusiv la cei săraci", a declarat viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş. "Eu nu l-am aşteptat dar a ajuns şi la mine. Se pare că în cursul anului am fost cuminte şi mai puţin cuminte. Cadourile îmi dau puterea de a crede că tot ce facem este cu ajutorul bunului Dumnezeu. Din partea colegilor mei am primit un buchet de flori. Dacă moşul încă nu a ajuns la voi, să ajungă astăzi şi să vă aducă gândul cel bun pentur munca pe care cu responsabilitate trebuie să o desfăşuraţi în oraş", a precizat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja. Pe lângă darurile simbolice primite, reprezentanţii judeţului şi ai municipalităţii sighetene îşi doresc în primul rând sănătate, să poată demonstra şi de acum înainte dacă merită sau nu încrederea comunităţii pe care o conduc.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.