Baia Mare: Ministrul Turismului a semnat astăzi în prezenţa autorităţilor judeţene două proiecte importante pentru dezvoltarea turistică a judeţului

Baia Mare: Ministrul Turismului a semnat astăzi în prezenţa autorităţilor judeţene două proiecte importante pentru dezvoltarea turistică a judeţului

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Cristian Petrescu, a fost prezent astăzi în municipiul Baia Mare, pentru a semna două proiecte de finanţare importante pentru dezvoltarea turistică a judeţului. Este vorba despre amenajarea unui Parc Public Central în municipiul reşedinţă de judeţ şi despre restaurarea bisercii de lemn din comuna Fărcaşa.

Cele două proiecte de finanţare au fost semnate astăzi la Consiliul Judeţean, în prezenţa ministrului Turismului şi a autorităţilor locale şi judeţene. Obiectivele principale ale acestor proiecte sunt restaurarea şi valorificarea durabilă a bisericii de lemn din comuna Fărcaşa, respectiv amenajarea Parcului Public Central şi transformarea lui într-un spaţiu de odihnă şi agrement. "Este o vizită importantă pentru mine, în Săptămâna Mare să fiu în Maramureş şi să semnăm un contract pentru restaurarea unei biserici de lemn, de la Fărcaşa. Celălalt program se referă la Parcul Public Central din Baia Mare. Sunt două programe importante atât pentru noi ca minister, care ne-am propus creşterea absorbţiei de fonduri europene. Ne-am propus chiar anul acesta să încheiem contractarea pe tot exerciţiul până în 2013 şi să atragem peste 30%, ca şi grad de absorbţie, drept pentru care orice contract semnat poate duce către această creştere a ratei. Sper ca şi implementarea să poată fi făcută cât mai curând în aşa fel încât şi absorbţia să fie îmbunătăţită", a declarat ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Cristian Petrescu.

Dacă totul decurge conform planului, licitaţia pentru restaurarea bisericii de lemn din comuna Fărcaşa şi introducerea lăcaşului de cult în circuitul turistic ar putea avea loc în luna august. "Aş vrea să spun că bucuria mare va fi atunci când se va inaugura investiţia şi bucuria deplină va fi după cinci ani după ce iese de sub supravegherea autorităţilor europene, că această lucrare a fost conformă şi de bună calitate", a spus primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stejeran.

În cadrul întâlnirii de dimineaţă, ministrul Turismului a mai anunţat că judeţul Maramureş va mai primi 10 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor la sistemele de apă şi canalizare, respectiv drumuri.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.