Baia Mare: Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost astăzi asaltat cu întrebări de primarii maramureşeni

Baia Mare: Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost astăzi asaltat cu întrebări de primarii maramureşeni

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a efectuat astăzi o vizită de lucru în municipiul Baia Mare. Programul acestuia a început de la ora 09:00, când a participat la o întâlnire cu primarii maramureşeni, care l-au asaltat cu întrebări şi cu problemele pe mediu din comunităţile pe care le conduc.

Primarul localităţii maramureşene Săpânţa a cerut astăzi ministrului Mediului să ia măsuri urgente care să stopeze tăierea ilegală a pădurilor din zona pe care o administrează. Mai mult, acesta şi-a exprimat nemulţumirile faţă de lipsa unui punct de control Romsilva în perimetrul silvic din localitate. Ministrul Mediului a fost asaltat cu întrebări şi de primarul localităţii Botiza, care a cerut explicaţii despre fondurile necesare finalizării unui proiect în parteneriat cu Apele Române dar şi despre fondurile aferente închiderii perimetrelor miniere din zona pe care o gestionează. Ministrul Mediului a luat la cunoştinţă toate problemele prezentate de primarii maramureşeni însă în acelaşi timp a recunoscut că la nivel naţional, s-au derulat cu nemiluita numeroase investiţii care în prezent abia mai pot fi finalizate. Nici situaţia de la Societatea Romplumb nu a fost omisă din cadrul discuţiilor. Ministrul Mediului a dat de înţeles că decizia de a închide cel mai mare poluator din Maramureş a fost luată spre binele băimărenilor.

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu primarii din judeţ şi cu reprezentanţii instituţiilor subordonate Ministerului Mediului şi Pădurilor. După ce Laszlo Borbely a prezentat noutăţile legate de programele MMP, reprezentanţii administraţiilor publice locale i-au spus ministrului cu ce probleme se confruntă: lipsa compensaţiilor privind paza pădurilor, tergiversarea şi tratarea cu superficialitate a proiectelor depuse de primari, necesitatea introducerii ierarhizării proiectelor de apă şi canalizare etc.
 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.