Baia Mare: Ministrul Economiei şi cel al Finanţelor au vizitat astăzi uzina Romplumb

Baia Mare: Ministrul Economiei şi cel al Finanţelor au vizitat astăzi uzina Romplumb

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu şi ministrul Economiei, Ion Ariton, au efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţul Maramureş. Însoţiţi de autorităţile locale şi judeţene, deputaţi şi senatori maramureşeni, cei doi miniştri şi-au început ziua de lucru cu o vizită la societatea Romplumb. A urmat apoi vizitarea unei societăţi private, o şedinţă la Consiliul Judeţean Maramureş, o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ şi o vizită la fabrica de avioane din Dumbrăviţa.

Gheorghe Ialomiţianu şi Ion Ariton au ajuns la societatea Romplumb la ora 09:30, însoţiţi de autorităţile judeţene. Scopul vizitei a fost cel de a monitoriza situaţia celui mai mare poluator din municipiul Baia Mare şi de a găsi soluţii pentru ca societatea să îşi poată continua activitatea, fără ca emisiile de dioxid de sulf să mai fie depăşite. "Am venit să găsim soluţii şi am convingerea că împreună şi bineînţeles cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu primarul localităţii şi cu prefectul vom susţine programul în această unitate", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton.

Planul de conformare pe mediu al societăţii Romplumb va fi analizat de către specialişti de la Bucureşti până în data de 16 august, în baza acestuia urmând să se stabilească dacă societatea va putea să îşi continuie activitatea sau nu. Conducerea Romplumb a cerut prelungirea acestui termen până la sfârşitul anului. "Anumite dotări pe fluxul tehnologic nu ating capacităţile proiectate, este necesar a se face anumite modificări dar cred că cea mai importantă concluzie este că soluţia aleasă rezolvă problema epurării SO2, este o soluţie viabilă, ea rezolvă problema epurării SO2 şi implicit să spun un mediu curat în municipiul şi aglomerarea Baia Mare, mai avem nevoie de puţin timp", a precizat directorul societăţii Romplumb, Vasile Uţă. "Aţi făcut şi o solicitare către noi, către minister, pentru o prelungire a acestui termen după data de 16. O să o analizăm cu specialiştii din minister, ştiţi, de Romplumb răspunde secretarul de stat şi bineînţeles specialiştii noştri pe care îi avem pe mediu în minister şi împreună vom găsi soluţii pentru a rezolva problemele cu care vă confruntaţi. De aceea cred că în situaţia în care vom solicita nişte fonduri suplimentare, că tot am discutat zilele acestea despre buget, aşa cum şi până acum domnul ministru Ialomiţianu ne-a sprijinit, va găsi soluţiile necesare dacă va mai fi nevoie de o infuzie de capital în zonă aici", a adăugat ministrul Ion Ariton.

Reprezentanţii societăţii Romplumb au mai precizat în cadrul întâlnirii de astăzi că locuitorii municipiului Baia Mare nu trebuie să îşi mai facă probleme pentru poluare asta deoarece, de când uzina se află în probe tehnologice, indicatorii de mediu de la cele cinci staţii de monitorizare a aerului nu au fost depăşiţi. După şedinţă, cei doi miniştri alături de autorităţile judeţului au vizitat uzina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.