Baia Mare: Ministerul Finanţelor sprijină mediul de afaceri local

Baia Mare: Ministerul Finanţelor sprijină mediul de afaceri local

Cei doi miniştri prezenţi astăzi în Baia Mare într-o vizită de lucru s-au întâlnit şi cu oamenii de afaceri din judeţ. Gheorghe Ialomiţianu şi Ion Ariton au declarat că vor să plece din Maramureş cu mai multe informaţii despre mediul de afaceri local astfel încât acestea să poată fi transpuse în acte normative la nivel de Guvern.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a adus în discuţie reformele pentru stabilirea echilibrului macroeconomic şi recenta rectificare bugetară care, spune ministrul, a fost făcută cu scopul de a da mai mulţi bani pentru investiţii în mediul de afaceri. "Puteam să majorăm salariile chiar din septembrie, octombrie, dar am spus că acea aculumare de venituri să o lăsăm în economie pentru a se crea locuri de muncă pentru că nu poţi să ai o creştere sustenabilă dacă statul nu vine cu bani pentru investiţii. Vreau să vă spun că anul acesta avem 35 de miliarde bani pentru investiţii raportat la 2008 când au fost 32 de miliarde. Pentru la anul avem peste 42 de miliarde, investiţii în economie", a evidenţiat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Totodată, ministrul Finanţelor a mai vorbit despre măsurile luate pentru reducerea poverii administrative pentru întreprinderile mici. "Am introdus un sistem simplificat de contabilitate, am dat posibilitatea şi absolvenţilor de ştiinţe economice să ţină contabilitate. Firmele mici nu mai depun bilanţurile semestrial, un lucru foarte bun pentru că acum trebuiau să întocmească bilanţuri. Am introdus declaraţia unică să nu mai depunem cinci declaraţii şi procesul continuă, de reducere a poverii administrative", a mai spus Gheorghe Ialomiţianu.

Majoritatea oamenilor de afaceri prezenţi la întâlnirea cu cei doi miniştri s-au plâns de dificultăţile pe care le întâmpină în accesarea fondurilor în vederea derulării investiţiilor, cu toate că proiectele lor au fost declarate eligibile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.