Baia Mare: Mai mulţi angajaţi ai D.G.A.S.P.C. vor intra în posesia sporului de 100% pentru orele lucrate sâmbăta şi duminica

Baia Mare: Mai mulţi angajaţi ai D.G.A.S.P.C. vor intra în posesia sporului de 100% pentru orele lucrate sâmbăta şi duminica

Veşti bune pentru angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş. Aceştia vor intra, cel mai probabil la începutul anului viitor, în posesia sporului de 100% pentru orele lucrate sâmbăta şi duminica, care nu le-au mai fost plătite de un an de zile.

Sindicatul Sanitas a câştigat procesul intentat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş cu privire la sporul de 100%, pentru orele lucrate sâmbăta şi duminica. "Am reuşit să obţinem sentinţa civilă prin care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş este obligată să facă plata retroactivă pentru 14 luni a acestui spor, aplicat orelor lucrate sâmbăta şi duminica. E, de fapt, un spor care e prevăzut de lege şi care printr-un abuz al actualei conduceri, acest spor nu a fost plătit mai bine de un an de zile", a declarat preşedintele Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan.

Printre cei 156 de semnatari ai cererii de acţionare în judecată, există angajaţi care au între 500 şi 1.000 de ore muncite sâmbăta şi duminica, care, potrivit contractului colectiv de muncă, trebuie plătite dublu, cu un spor de 100%. "Chestiunea e absolut spectaculoasă, este că în cadrul aceleiaşi sentinţe, este prevăzută obligarea D.G.A.S.P.C. la plata unui spor de 100% pentru întregul personal care îşi desfăşoară activitatea în case de tip familial şi în reşedinţe de tip rezidenţial, respectiv centre de recuperare a persoanelor cu handicap. Conform conractului colectiv de muncă încheiat, valabil din 2008 până în 2010, acest spor era de 100%. Practic, dacă se acordă acest spor de 100% tuturor salariaţilor reprezentaţi prin Sindicatul Sanitas, pentru că sentinţa s-a dat nominal la cei 156 de semnatari ai petiţiei, ai cererii de înaintare în judecată, sumele sunt frumuşele, câteva miliarde de lei ar trebui să plătească Direcţia pentru Protecţia Copilului pentru aceşti salariaţi", a adăugat Mircea Ciocan.

Liderul sindicatului Sanitas speră ca plăţile retroactive să fie achitate începând cu ianuarie 2013. Mai mult, sindicatul şi-a arătat disponibilitatea de a-i susţine în instanţă şi pe alţi salariaţi D.G.A.S.P.C., care până acum nu au avut curajul sau au refuzat din alte motive să semneze cererea de acţionare în judecată a instituţiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.