Baia Mare: Luminile de sărbători redau viaţă municipiului reşedinţă de judeţ

Baia Mare: Luminile de sărbători redau viaţă municipiului reşedinţă de judeţ
Municipiul Baia Mare a intrat în febra sărbătorilor de iarnă şi s-a transformat, începând de aseară, în oraşelul luminilor. Municipalitatea băimăreană a pornit iluminatul ornamental de sărbători, de care băimărenii se vor putea bucura până la începutul lunii februarie. Peste 20.000 de beculeţe au dat viaţă şi bradului de Crăciun din Piaţa Revoluţiei, unde pe parcursul lunii decembrie vor fi organizate numeroase spectacole şi acţiuni dedicate sărbătorilor de iarnă.
Seara zilei de 1 Decembrie a dat startul iernii băimărene. Până la sfârşitul acestei luni, centrul oraşului reşedinţă de judeţ va găzdui târgul de Crăciun iar pe scena din Piaţa Revoluţiei vor avea loc diverse spectacole de colinzi şi nu numai. Sărbătoarea a început ieri după-masă când băimărenii, alături de primarul Cătălin Cherecheş, au început numărătoarea inversă pentru aprinderea zecilor de mii de luminiţe de pe bradul secular amplasat în centrul oraşului.
Cu mic, cu mare, sute de băimăreni au ieşit aseară în centrul oraşului pentru a sărbători Ziua Naţională a României şi pentru a se bucura de spectacolul luminilor de sărbători. "E deosebit şi e prima dată când vedem în Baia Mare aşa ceva", a mărturisit un băimărean. "E super. Nu am mai văzut aşa ceva în Baia Mare până acum", a spus un altul. Cei mai impresionaţi de luminiţele bradului au fost copiii. "Mi se pare tare frumos. Şi îmi place că se schimbă beculeţele şi că e gigantic", a spus unul dintre micuţii participanţi la sărbătoare.
În 11 decembrie, băimărenii vor fi colindaţi de Ştefan Hruşcă iar în noaptea dintre ani, în Piaţa Revoluţiei va fi petrecere mare, alături de Gaşca de Acasă, Narcisa Suciu, Alexandra Ungureanu şi Crash.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.