Baia Mare: Lucrările la Baia Sprie-Bârsana se împotmolesc. Finalizarea drumului în luna aprilie, pusă sub semnul întrebării

Baia Mare: Lucrările la Baia Sprie-Bârsana se împotmolesc. Finalizarea drumului în luna aprilie, pusă sub semnul întrebării

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean Baia Sprie-Bârsana ar putea fi prelungite peste termenul iniţial de finalizare al proiectului. Lucrările sunt mult în urmă faţă de graficul întocmit iniţial iar la toate acestea se mai adaugă lucrările de canalizare ce se efectuează în prezent în oraşul Cavnic şi care opresc construcţia drumului în zonă.

Încă o bulină neagră pentru drumul preşedintelui tuturor maramureşenilor, Mircea Man. Pe lângă faptul că firma bihoreană Selina care execută lucrările de reabilitare a drumului judeţean Baia Sprie-Bârsana este în urmă cu graficul de lucru, pe raza oraşului Cavnic, construcţia drumului a trebuit să fie oprită, din cauza unei lucrări de canalizare executată de Societatea Vital. "Ne-am suprapus cu investiţia din altă finanţare europeană, investiţia de apă-canalizare de la oraşul Cavnic, şi sigur că am încercat să scoatem din proiect zona respectivă, nu am reuşit dar acum suntem în discuţii cu proiectul şi să vedem să ne dea termenul exact când finalizează ei lucrarea ca să ştim exact ce avem de făcut", a declarat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Potrivit reprezentanţilor Vital, lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din oraşul Cavnic ar urma să fie finalizate până cel târziu în luna februarie a anului viitor. "Pe unele porţiuni, lucrările noastre de extindere şi de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare se suprapun cu lucrările de reabilitare-modernizare a drumului Bârsana-Baia Sprie, care trece prin Cavnic. Astăzi am avut o discuţie cu proiectantul şi cu executantul lucrării încercând să găsim soluţii comune pentru a eficientiza activitatea, pentru a nu se face târzie, atât în ceea ce priveşte construcţia, realizarea lucrărilor de reabilitare a drumului şi nici întârzierea în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor specifice proiectului de apă-canalizare", a arătat Radu Micle, director comunicare S.C. Vital S.A..

Până la această dată, au fost finalizate 95% din lucrările de casetare şi poduri. Iar anul viitor, spre sfârşitul sezonului rece, ar urma executarea lucrărilor de asfaltare a drumului judeţean. Potrivit contractului, proiectul ar trebui finalizat în luna aprilie a anului viitor însă în condiţiile de faţă, şansele ca acest lucru să fie realizat sunt minime.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.