Baia Mare: Liberalii maramureşeni l-au omagiat pe fondatorul liberalismului românesc, Ion C. Brătianu

Baia Mare: Liberalii maramureşeni l-au omagiat pe fondatorul liberalismului românesc, Ion C. Brătianu

Liberalii maramureşeni, atât aripa tânără cât şi seniorii Partidului Naţional Liberal, l-au omagiat ieri pe fondatorul partidului, Ion. C. Brătianu, cel care a fost şi va rămâne una dintre cele mai de seamă personalităţi ale politicii naţionale. Evenimentul a fost marcat prin atât prin depunere de coroane la statuia lui Ion. C. Brătianu din municipiul Baia Mare cât şi printr-un simpozion dedicat marelui om politic.

Tineretul Naţional Liberal Baia Mare alături de Clubul Elevilor Liberali dar şi de seniorii Partidului Naţional Liberal i-au adus ieri un omagiu celui care a avut un cuvânt important de spus în politica românească şi celui care a condus Partidul Naţional Liberal timp de 18 ani, I.C. Brătianu. Înainte de participarea la simpozionul dedicat fondatorului PNL, liberalii au depus o coroană de flori la statuia acestuia din Parcul Mara, în semn de respect pentru cel care a scris o parte din tradiţia şi istoria liberală. "Scopul acţiunii este de a aduce istoria Partidului Naţional Liberal şi a guvernării liberale, prima modernizare a României, în faţa tinerilor care trebuie să ştie şi să cunoască de ce se află în acest partid", a precizat pentru maramedia.ro, Ionel Bogdan, preşedintele TNL Baia Mare.

La eveniment a luat parte şi fostul deputat maramureşean, Dan Mihalache, în prezent consilier personal al preşedintelui PNL, Crin Antonescu. "Mie îmi pare foarte bine că Tineretul Naţional Liberal din Maramureş s-a gândit să organizeze un asemenea eveniment care într-un fel sau altul face recurs la ceea ce înseamnă tradiţia Partidului Naţional Liberal. Eu cred că dintre structurile politice din România, Partidul Naţional Liberal are avantajul faptului să are o tradiţie, are o istorie, are, dacă vreţi, puncte importante câştigate în ceea ce a însemnat procesul de modernizare a României", a declarat pentru maramedia.ro, Dan Mihalache, consilier preşed. PNL. Potrivit lui Dan Mihalache, dintre toate structurile politice care există astăzi în România, Partidul Naţional Liberal are de departe cea mai lungă, consolidată şi meritorie istorie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.