Baia Mare: Instituţiile financiare şi de control sunt "trădate" chiar de proprii angajaţi, recunosc oficialii Direcţiei de Finanţe

Baia Mare: Instituţiile financiare şi de control sunt "trădate" chiar de proprii angajaţi, recunosc oficialii Direcţiei de Finanţe

Numeroase persoane care încalcă prevederile legale fiscale sunt ajutate să iasă basma curată din situaţiile prin care aduc prejudicii statului român chiar de către angajaţi din interiorul instituţiilor financiare. Această informaţie a fost făcută public astăzi chiar de către şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş. Acesta este de părere că atât angajaţii Direcţiei de Finanţe, ai Gărzii Financiare cât şi cei din vamă şi poliţie ar trebui să dea dovadă de mai multă fermitate în acţiunile pe care le întreprind.

Informaţiile referitoare la faptul că prezumptivii infractori care prejudiciază statul român cu sume enorme scapă fără nicio pedeapsă datorită „surselor” sau „cunoştinţelor” pe care aceştia le deţin în instituţiile financiare au pornit de la un caz mai deosebit prezentat astăzi de reprezentanţii Gărzii Financiare. Potrivit acestora, în ultima perioadă, comisarii Gărzii au constatat că la nivelul judeţului Maramureş, mai multe societăţi din alte zone ale ţării îşi cesionează părţile sociale către societăţi din Bucureşti şi îşi mută domiciliul fiscal în judeţul nostru, la diferite ferme. "Toate societăţile au datorii la bugetul general consolidat al statului. Problema este că administratorul societăţilor din Bucureşti este un cetăţean neozeelandez care, din informaţiile organelor abilitate, poliţia de frontieră şi din cadrul I.P.J.-ului, nu a intrat în ţară deloc", a declarat directorul adjunct al Gărzii Financiare Maramureş, Grigore Ghiras.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare, toate înscrisurile în baza cărora s-a făcut cesiunea părţilor sociale şi reînmatricularea la registrul Comerţului sunt prezumptiv false. Subprefectul judeţului s-a arătat uimit de modul în care anumite persoane pot înşela statul atât de uşor. "Ei gândesc numai cum să fraudeze. Noi trebuie să-i căutăm după ce ei au descoperit nu ştiu ce "minune". E ceva … Dacă am folosi minţile la lucruri bune poate că nu aici ar sta ţara asta, numai la mişmaşuri se gândesc", este de părere subprefectul judeţului Maramureş, Gyongyike Bondi.

Oficialii Direcţiei de Finanţe Maramureş sunt de părere că situaţiile sunt oarecum scăpate din mână şi datorită faptului că angajaţii din instituţiile de control nu dau dovadă de fermitate în meseria lor. Mai mult, nu de puţine ori, informaţii care să vină în sprijinul celor care aduc prejudicii statului român sunt furnizate chiar din interiorul acestor instituţii financiare. "Nu de puţine ori, informaţia pleacă din instituţiile noastre către acei prezumptivi infractori. Sunt ajutaţi şi atunci este aproape imposibil să-i găsim.  Iar cu această mişcare a firmelor sunt şi alte cazuri în care firme cu datorii enorme vin în Maramureş, e adevărat că mai şi pleacă dintre ele, important este să-i găsim", a precizat directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş, Teodor Lupuţi.

Oficialii Direcţiei de Finanţe Maramureş au mai declarat că infractorii ipotetici nu deţin bunuri dar sunt îngropaţi în datorii.

 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.