Baia Mare: În luna ianuarie, încasările la bugetul consolidat al statului au fost în creştere comparativ cu perioada silimară din 2011

Baia Mare: În luna ianuarie, încasările la bugetul consolidat al statului au fost în creştere comparativ cu perioada silimară din 2011

Finanţiştii maramureşeni încep anul cu veşti bune. În prima lună a acestui an, încasările la bugetul general consolidat al statului au fost în creştere cu aproximativ 3% faţă de încasările lunii ianuarie a anului trecut. O diminuare au cunoscut în schimb veniturile, care au fost mai mici faţă de perioada similară din 2011 cu aproximativ 11%. Oficialii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş susţin că încasările se fac în continuare în ritm lent dar sunt mulţumiţi că într-o oarecare măsură au început anul pe plus.

În prima lună a anului 2012 s-au încasat la bugetul general consolidat al statului aproximativ 92.880.000 lei, realizările fiind în creştere cu 2,95% faţă de încasările lunii ianuarie a anului precedent. Încasările realizate la bugetul asigurărilor sociale de stat au urmat şi ele un trend ascendent, fiind în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi cuantumul încasărilor la bugetul fondului pentru şomaj a crescut faţă de ianuarie 2011.

În ceea ce priveşte situaţia realizării veniturilor bugetului general consolidat pe unităţi fiscale, în luna ianuarie, cele mai multe încasări au fost realizate de către unitatea fiscală din Sighetu Marmaţiei. La polul opus se află Şomcuta Mare şi Târgu Lăpuş.

În luna ianuarie s-au diminuat încasările din impozitul pe profit, la impozitul pe venit şi la capitolul „alte venituri”. De cealaltă parte, la taxa pe valoarea adăugată încasările sunt în creştere pe fondul majorării sumelor restituite. Tot în creştere sunt şi încasările realizate din accize, cu un spor procentual de 21,6%.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.