Baia Mare: Hotelierii vor scădea preţurile pachetelor turistice abia după sărbătorile de iarnă de rit vechi

Baia Mare: Hotelierii vor scădea preţurile pachetelor turistice abia după sărbătorile de iarnă de rit vechi

Hotelierii din staţiunile montane se pregătesc din nou pentru sărbători. Asta deoarece Crăciunul pe rit vechi bate la uşă iar turiştii le vor umple din nou hotelurile şi pensiunile.

Ortodocşii de rit vechi aleg să îşi petreacă atât Crăciunul cât şi Anul Nou în staţiunile montane din România. Hotelierii păstrează încă preţurile piperate datorită prezenţei masive de turişti care vor veni să îşi petreacă sărbătorile pe rit vechi în ţara noastră. Agenţiile de turism mai au încă oferte atât pentru hotelurile şi pensiunile din Maramureş cât şi pentru restul staţiunilor montane din ţară. "Există foarte multe variante pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Dacă este să ne referim la ofertele din ţara noastră aş începe cu Maramureşul unde în staţiunile noastre Cavnic, Borşa, la Şuior, preţurile încep la un hotel de 3 stele de la 90 de lei pe zi, de persoană, cazare cu mic dejun sau la 2 stele de la 60 de lei pe zi de persoană, tot cazare cu mic dejun. În ţară avem în toate staţiunile montane oferte. Un exemplu am putea da în Sinaia la un hotel de 2 stele, cazare cu mic dejun, 72 de lei pe zi de persoană. Având în vedere că e vorba de Valea Prahovei plătim şi locul, nu numai stelele. Şi sigur că de aici încolo, în funcţie de numărul de stele, 3, 4, 5, şi preţurile vor fi pe măsură", a arătat Daniela Grigorescu, directorul unei agenţii turism din municipiul Baia Mare.

Oferte variate şi pentru toate buzunarele există şi pentru maramureşenii care au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă acasă dar care optează acum pentru o vacanţă la schi într-una din ţările Uniunii Europene. "Avem oferte de schi pentru Bulgaria, pentru Slovacia, Austria, Franţa, Italia. Tarifele pornesc de la 35-40 de euro pe persoană şi se referă la cazare în pensiuni cu mic-dejun sau există varianta la apartamente şi aici în funcţie de condiţiile oferite, de numărul de dormitoare, preţurile pot fi de la 100 de euro pe zi pe apartament până la cifre mai mari în funcţie de confortul oferit de aceste cazări. Sunt foarte multe hoteluri care oferă pe lângă plăcerea schiatului şi ape termale, unde se pot îmbina cele două elemente de relaxare pentru cei interesaţi. Preţuri destul de bune să zic aşa. Pornesc de la 60-70 de euro pe zi de persoană", a mai precizat Daniela Grigorescu.

Hotelierii anunţă reduceri semnificative de tarife abia de săptămâna viitoare. Preţurile pachetelor turistice pot scădea cu până la 50%.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.