Baia Mare: Gradina Zoologica va mai functiona cel putin trei ani de acum inainte

Baia Mare: Gradina Zoologica va mai functiona cel putin trei ani de acum inainte

Vesti bune. Maramuresenii si turistii care vin in judetul nostru vor putea vizita Gradina Zoologica din Baia Mare cel putin trei ani de acum inainte.

Doua comisii de negociere din cadrul Primariei Baia Mare s-au intalnit recent cu proprietarii terenului pe care este amplasata Gradina Zoologica in vederea renegocierii contractului. "Am ajuns la un numitor comun astfel incat prelungim sau executam un contract pe perioada de trei ani cu posibilitatea de prelungire, si reducem chiria de la 14.000 lei la 5.000 lei", a precizat primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Soarta Gradinii Zoologice a fost nesigura pana in urma cu putin timp. Gradina Zoologica a primit in 2009 o somatie din partea Ministerului Mediului prin care se solicita faptul ca spatiile in care traiesc animalele trebuie modificate, asta deoarece erau mult prea mici si inghesuite. Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primariei a avut in plan sa mute gradina zoologica pe strada Margeanului, sa construieasca un centru de ingrijire a speciilor de animale sau se le doneze unei alte gradini zoo din tara sau strainatate care are posibilitatea sa tina aceste animale. Toate acestea pana la sedinta anterioara de Consiliu Local cand reprezentantii Primariei Baia Mare au precizat ca vor face toate demersurile necesare pentru a pastra acest obiectiv turistic in municipiul Baia Mare. Se pare ca un prim pas a fost facut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.