Baia Mare: Furturile din supermarketuri, un fenomen greu de combătut

Baia Mare: Furturile din supermarketuri, un fenomen greu de combătut

Dezvoltarea lanţului de supermarketuri în municipiul Baia Mare a dus la înmulţirea furturilor de alimente şi nu numai. Nu este zi în care oamenii legii să nu se confrunte cu astfel de cazuri. Mâncarea, băutura, produsele cosmetice sau aparatura electrocasnică sunt principalele atracţii pentru persoanele pe care nevoia îi împinge să recurgă la astfel de gesturi. Două cazuri similare s-au înregistrat recent, într-unul dintre supermarketurile din oraş.

În urma unei sesizări primite la dispeceratul Jandarmeriei Maramureş, din partea personalului unui supermarket situat de pe strada George Coşbuc din Baia Mare, cu privire la faptul că o persoană a sustras produse din incinta magazinului, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de jandarmerie care a identificat-o pe Rodica D. de 54 ani, din localitate, ca fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În data de 11.11.2011, în jurul orei 1130 aceasta s-a deplasat la magazin, unde de la raionul cu cafele a luat nouă pachete de cafea, patru pachete le-a ascuns în geantă, iar  pe celelalte cinci pachete în haina cu care era îmbrăcată. La casele de marcat, aceasta nu a achitat pachetele de cafea ascunse în geantă şi în haină, fapt pentru care la ieşirea din magazin a fost oprită de către personalul de pază al magazinului şi condusă în camera de control, până la sosirea jandarmilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat pe bază de dovadă reprezentantului magazinului. Dosarul cu actele premergătoare a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru continuarea cercetărilor.

Duminică 13 noiembrie a.c., în jurul orei 15:30, în urma unei sesizări primite la dispeceratul Jandarmeriei Maramureş, din partea personalului unui supermarket situat pe strada George Coşbuc din Baia Mare, cu privire la faptul că o persoană a sustras produse din incinta magazinului, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de jandarmerie care a identificat-o pe Silvia B. de 33 ani, din Ilba, ca fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  În jurul orei 15:00, cea în cauză s-a deplasat la magazin cu intenţia de a face unele cumpărături. A pus în coşul pentru cumpărături mai multe produse, iar de la raionul cu cosmetice a luat o apă de toaletă, o cremă de corp şi o revistă, pe care le-a ascuns în interiorul hainei cu care era îmbrăcată. La casele de marcat, Silvia B. a achitat doar produsele din coşul de cumpărături şi a trecut fără să achite produsele ascunse în haină. La ieşirea din magazin a fost oprită de către personalul de pază al magazinului şi condusă în camera de control, până la sosirea jandarmilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat pe bază de dovadă reprezentantului magazinului. Dosarul cu actele premergătoare a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare pentru continuarea cercetărilor.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.