Baia Mare: EXPOZIŢIE DE NUDURI – "UNIVERS DIAFAN", vineri, la Biblioteca Judeţeană

Baia Mare: EXPOZIŢIE DE NUDURI – "UNIVERS DIAFAN", vineri, la Biblioteca Judeţeană

Iubitorii artei fotografice din Baia Mare sunt invitați la vernisajul expoziției “Univers diafan”, realizată de artistul fotograf  Teodor Pantea, care va avea loc vineri, 20 iulie, la orele 13.00, în Salonul Artelor al Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”Baia Mare.

“Univers diafan” este o expoziție de nuduri prezentate într-o forma inedită de autorul acesteia, lector univ. dr. Teodor Radu Pantea de la Facultatea de Arte din Oradea. Expoziția se constituie ca un omagiu adus acelor fete care, trecând peste prejudecățile unei societăți marcată încă de sentimente de falsă pudoare și de concepții conform cărora a poza nud este ceva condamnabil, au înțeles ideea de act artistic propus de autor și și-au oferit cu generozitate și dezinvoltură frumusețea, feminitatea, misterul, devenind coautoare la toate fotografiile realizate.

Expoziția prezintă frumusețe feminina pură, neprovocatoare, idei inedite de compoziție, iluminare, procesare și aranjamente de studio, precum și imagini realizate în cele mai inedite locuri din afara studioului, marcate de stigmatele contemporane ale delăsării și distugerii programate, în care prezența pe cât de neașteptată, pe atât de nefirescă a nudului devine un semn al perenității vieții, a prezenței umane, în forma sa cea mai pură și semnificativă. Dar este și semnificația prezenței personajului debusolat, derutat, alienat, căutându-și locul într-o lume ce-l refuză sistematic.

Cum însă ideea călăuzitoare a întregii colecții de imagini ale autorului orădean este cea a feminității, a omniprezenței acesteia și a permanentei ei fascinații, titlul ales pentru acesta este UNIVERS DIAFAN.

Colecția a mai fost prezentată la Belgrad și Zagreb, expozițiile fiind deschise de Ambasadorii României din țările respective, precum și în orașul Częstochowa din Polonia. În România, expoziția a fost prezentată în Sibiu, Miecure Ciuc și Târgu Mureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.