Baia Mare: Elena Udrea contribuie la dezvoltarea municipiului Baia Mare

Baia Mare: Elena Udrea contribuie la dezvoltarea municipiului Baia Mare

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltăriii şi Turismului, a fost prezentă astăzi în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a semna Planul de Dezvoltare Urbana al Baii Mari.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea a ajuns la Primăria Baia Mare în jurul orei 15:30, în bolidul de aproximativ 60.000 de euro cu care se plimbă preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, care a însoţit-o de altfel la şedinţa de la Primăria Baia Mare. Îmbrăcată simplu dar de bun-gust, cu o fustă şi cămaşă neagră, pantofi roşii cu tocuri de peste 10 centimetri, în stilu-i caracteristic, Elena Udrea a fost întâmpinată la Primărie de către primarul liberal Cătălin Cherecheş, care i-a oferit acesteia un buchet imens de trandafiri albi.

Ziua de 17 august a reprezentat un moment important pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare. "De o bună perioadă de timp lucrăm la proiectele pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, proiecte care vor aşeza pe o traiectorie normală, civilizată şi europeană, atât infrastructura municipiului Baia Mare cât şi anumite aspecte care ţin de partea socială sau de zona de mediu", a punctat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. În cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană urmează să fie dezvoltat şi modernizat cartierul Vasile Alecsandri. Mai precis, va intra în reabilitare strada Grănicerilor, care în acest moment pare a fi mai mult o centură a municipiului Baia Mare. Mai mult, din toamna acestui an vor începe lucrările la adevărata centură a municipiului astfel încât traficul greu din oraş să fie deviat. Tot în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană mai este inclus un proiect pentru un centru social pentru persoanele cu dizabilităţi, extinderea liniei de troleibuz în cartierul Vasile Alecsandri, amenajarea unei reţele eco-urbane cu opt locuri de joacă şi 13,5 hectare de zone verzi amenajate sau reabilitate. De asemenea, pe locaţia fostelor sere, în zona centrală a municipiului Baia Mare, a fost gândit proiectul unei parc central, aşa cum îşi doresc băimărenii de mai multă vreme. Tot în cadrul acestui plan de dezvoltare va fi reabilitată şi Piaţa Cetăţii. Mai mult decât atât, Primăria Baia Mare mai are în aşteptare două proiecte: reabilitarea străzilor Electrolizei şi Oborului. Toate acest proiecte s-au făcut de specialişti din cadrul Primăriei Baia Mare dar pentru a putea fi puse în practică este nevoie de girul autorităţilor centrale. Drept urmare, vizita ministrului Elena Udrea în municipiul Baia Mare nu a fost doar una electorală. Aceasta s-a aflat în Baia Mare pentru a semna Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Băii Mare, care va duce la o modernizarea vizibilă a oraşului.

"Mă gândeam că nu vin atât de mult cât mi-aşi dori să vin în Maramureş dar vin atunci când sunt ocazii importante aşa cum este această semnare de contracte finanţate prin fonduri europene pentru municipiul Baia Mare. Am tot venit până acum şi am semnat cu Consiliul Judeţean contracte cu finanţare din fonduri europene. Astăzi avem o ocazie pe care o aşteptăm de foarte mult timp, să semnăm contractele pentru municipiul Baia Mare şi mă bucur că pot să semnez cu domnul Cherecheş pentru că am avut o relaţie bună şi în calitate de colegi în Parlamentul României şi cu siguranţă, vom avea un bun parteneriat şi la nivelul administraţiei publice, dânsul de la nivelul administraţiei locale, eu de la nivelul administraţiei centrale, cât timp voi reprezenta acest minister. Sunt convinsă că cetăţenii din Baia Mare aşteaptă semnarea acestor contracte. S-a vorbit de foarte mult timp despre posibilitatea ca aceste proiecte extrem de importante pentru Baia Mare să demareze, să fie finanţate cu bani europeni. Uitaţi că astăzi, prin semnarea celor patru contracte din cele şase deja aprobate şi încă două care urmează a fi şi ele aprobate se face primul pas. Un pas mare pentru Baia Mare, un pas mare şi pentru minister pentru că avem în continuare prioritatea atragerii fondurilor europene", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Aceasta s-a arătat mulţumită de faptul că municipiul Baia Mare a depus proiecte la Ministerul Dezvoltării iar rezultatele au putut fi observate chiar prin vizita ministrului Elena Udrea în municipiul reşedinţă de judeţ. "Ne bucurăm ca semnări de contracte să se întâmple în Maramureş, în Baia Mare. Ne dorim să începem să facem plăţi şi la proiectele pe care le semnăm astăzi, sunt convinsă că domnul primar imediat ce va avea contractele de finanţare va derula procedurile de achiziţie şi va trece la implementarea acestor proiecte pentru ca şi banii europeni de la minister apoi să vină repede către municipiul dumneavostră. Sunt multe nevoi şi ele se văd şi la nivelul municipiului Baia Mare, se văd la nivelul judeţului Maramureş, se văd la nivel naţional, multe nevoie de investiţii în infrastrucutra de drumuri, de apă, canal, infrastructură socială, şcoli, cămine, spitale, grădiniţe, creşe, sunt multe de făcut în România şi banii sunt puţini, de accea ar fi păcat să nu absorbim fonduri europene cu rapiditate. Aştept domnule primar să veniţi cu prima cerere de rambursare la minister şi să vă dăm banii de care municipiul dumneavoastră are foarte mare nevoie. Voi veni să semnez şi celelalte contracte şi atunci cu certitudine că dumneavoastră deja veţi avea începute proiectele pe care le semnăm astăzi şi vom putea să şi vizităm fiecare dintre zonele care sunt afectate de aceste investiţii. Domnule primar, să o ţineţi tot aşa înainte", a adăugat Elena Udrea. Ministrul Dezvoltării a felicitat întreaga echipă a Primăriei care a lucrat cu succes la întocmirea proiectelor, l-a felicitat pe Cătălin Cherecheş pentru că a câştigat funcţia de primar şi pentru tot ceea ce face la Primăria Baia Mare şi nu în ultimul rând a urat succes tuturor colegilor de la Consiliul Judeţean care reprezintă Maramureşul la Bucureşti dar şi celor care se află în campanie electorală.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.