Baia Mare: DOLIU LA I.S.U MARAMUREŞ – Un pompier a decedat după ce un arbore s-a prăbuşit peste el

Baia Mare: DOLIU LA I.S.U MARAMUREŞ – Un pompier a decedat după ce un arbore s-a prăbuşit peste el

În această după-amiază, dispeceratul I.S.U. Maramureş a fost anunţat, prin numărul unic pentru urgenţe – 112, că în pădurea de la marginea satului Lăpuşel, comuna Recea, în zona “Două veveriţe”, s-a produs un accident forestier. Un bărbat a fost prins sub un copac.
La locul indicat s-a deplasat un echipaj prim ajutor S.M.U.R.D. şi unul de descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare. Personalul I.S.U. ajuns la faţa locului a constatat că victima accidentului este plt.maj. Florin Sălnicean, şef gardă intervenţie în cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare.
Din primele informaţii, plt.maj. Sălnicean, care se afla în timpul său liber, s-a deplasat în pădure, cu scopul de a tăia lemne şi a fost prins sub un arbore care s-a prăbuşit peste el. Echipajul S.M.U.R.D. a găsit victima în stop cardio-respirator. Ca urmare, paramedicii au început imediat manevrele de resuscitare şi au chemat în sprijin un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, după care rănitul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.
"Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru colegul nostru, iar la ora 17.35, plt.maj. Florin Sălnicean a fost declarat decedat. Poliţia a început cercetările pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs acest incident. Plt.maj.Florin Sălnicean avea 36 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. În 2011, absolvise Facultatea de Drept şi Administraţie Publică “Spiru Haret” din Bucureşti. Plt.maj. Sălnicean este absolvent al Şcolii militare de subofiţeri pompieri “Pavel Zăgănescu“ din Boldeşti, promoţia 2000. După absolvire, a fost repartizat în cadrul unităţii noastre. Înmormântarea va avea loc marţi, 20.03., ora 13.00, în satul Lăpuşel.", se arată într-un comunicat de presă al I.S.U. Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.