Baia Mare: Doar 50 de posturi titularizabile pentru 203 candidati cu note peste 7

Baia Mare: Doar 50 de posturi titularizabile pentru 203 candidati cu note peste 7

Ultimul examen de titularizare din sistemul de invatamant romanesc a adus bucurie si dezamagire in acelasi timp. La nivel de judet, procentul de promovabilitate al examenului de titularizare este de 72%, cu 25 de procente mai mare decat cel al examenului de bacalaureat. Aproximativ 900 de candidati s-au inscris pentru a ocupa o functie de profesor titular sau suplinitor insa 216 au decis in ultimul moment sa se retraga. Multi dintre acestia nici nu au mai intrat in sala de examen cand au vazut ca vor fi supravegheati si de camerele video.

730 de candidati au sustinut saptamana trecuta examenul de titularizare insa au fost acordate doar 727 de note, trei lucrari, doua la limba franceza si una la limba engleza, fiind anulate din cauza ca prezentau semne distinctive. 203 candidati au reusit sa obtina peste 7, nota minima pentru un post de titular si aproximativ 250 dintre cei care s-au prezentat la examen au luat note sub 5. "Din pacate, posturile titularizabile sunt mult mai putine, 143, si nu la disciplinele la care avem note foarte mari. Practic noi in 25 cand repartizam profesorii pentru titularizare avem un numar de 50, deci practic in acest an titularizam doar 50 de profesori chiar daca munca dumnealor si efortul a fost extraordinar de mare. Note peste 5, note de promovabilitate au fost in procent de 72% la nivelul judetului", a spus prof. Mariana Pop, inspector scolar general I.S.J. Maramures.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca in acest an in Maramures va exista o baza buna de selectie pentru posturile care vor putea fi ocupate incepand cu 1 septembrie. "Persoanele cu note mai mici decat 5 au posibilitatea sa participe la concursul judetean care va fi in data de 22 august pentru posturile care vor ramane libere. Bineinteles, subiectele la nivel judetean sunt putin mai usoare dar si sanse sa ocupi un post cu participare la concursul judetean sunt mult mai mici. Concursul de titularizare la nivel national este cel care da tonul", a mai adaugat prof. Mariana Pop.

Din cauza catedrelor putine si posturilor blocate din invatamant, numai 28% dintre candidatii maramureseni care au luat note peste 7 vor putea sa se titularizeze in anul scolar 2011-2012.

Notele au fost afisate si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, www.isjmm.ro, sectiunea Miscare Personal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.