Baia Mare: Delegatii la Conferinta Extraordinara a PSD Maramures au adoptat rezolutia privind sustinerea neconditionata a alesilor locali ai USL din Maramures

Baia Mare: Delegatii la Conferinta Extraordinara a PSD Maramures au adoptat rezolutia privind sustinerea neconditionata a alesilor locali ai USL din Maramures

Delegatii la Conferinta Extraordinara a PSD Maramures din data de 14 decembrie au adoptat rezolutia privind sustinerea neconditionata a alesilor locali ai USL din judetul Maramures in fata abuzurilor si modului injust de alocare a fondurilor publice.

Romania si in special judetul Maramures se afla de ani buni intr-o criza prelungita care isi are radacinile in modul incompetent in care Guvernele portocalii succesive Basescu-Boc s-au raportat la realitatatile economice si sociale existente in aceasta perioada. "In loc de masuri concrete de relansare economica , de o repartitie justa a veniturilor bugetare , de protectie sociala reala pentru categoriile defavorizate, avem parte de taieri de salarii , de pensii si alocatii si mai ales avem parte de promisiuni. Guvernarea Basescu-Boc incearca din nou sa amageasca Romania cu vorbe , cu iluzia unor cresteri salariale viitoare sau cu investitii straine fantoma. Romania nu are nevoie de vorbe si promisiuni. Avem nevoie cu totii , ca romani , indiferent de simpatiile politice , indiferent de locul de munca sau de convingerile spirituale , de speranta . Trebuie sa stim ca lucrurile se pot indrepta pentru noi toti si nu doar pentru cei protejati de actuala Putere.Avem azi in fata noastra o impartire a tarii in doua categorii : romani portocalii si romani negri. Avem pe de o parte primarii PDL care primesc fonduri guvernamentale de milioane de euro , mita pentru campaniile electorale viitoare. De cealalta parte sunt primarii USL care nu primesc nimic si care sunt nevoiti sa-si gospodareasca comunitatile din resturile care raman de la masa „bogatilor” . Stimati guvernanti , de ce pedepsiti romanii care traiesc in localitati de alta culoare politica decat cea pe care o ascundeti in ultimul timp in campaniile electorale? De ce marginalizati comunitati intregi prin nealocarea de fonduri imperios necesare pentru asigurarea unui trai decent nu PSD-istilor sau PNL-istilor , ci romanilor. Abuzurile Puterii portocalii sunt multe , evidente si nici macar nu mai sunt negate de reprezentantii PDL. Alocarea banilor catre comunitati nu se mai face de multa vreme dupa nevoile romanilor ci dupa marimea contractelor acolitilor ministrilor necunosti ai Guvernului Boc.", se arata intr-un comunicat de presa emis de PSD Maramures.

Delegatii organizatiilor locale ale PSD Maramures participanti la Conferinta Extraordinara Judeteana denunta public comportamentul neconstitutional si profund antidemocratic al Guvernului Basescu-Boc. "Solicitam reprezentantilor Puterii sa renunte la acest mod mafiot de impartire a avutiei nationale si revenirea la respectul fata de proprii cetateni", se mai arata in comunicatul de presa. Astfel, PSD Maramures sustine Viziunea USL privind administratia publica si dezvoltarea regionala si principiile acesteia :
–  Principiul subsidiaritatii
– Principiul competentelor exclusive
– Principiul autonomiei locale reale
– Principiul echitatii
– Principiul parteneriatului activ

Mai solicita , asemenea Rezolutiei adoptate de catre Consiliul National PSD privind sustinerea alesilor locali ai USL , integrarea acesteia in Programul de guvernare al USL dupa castigarea alegerilor din 2012.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.