Baia Mare: Crocodil in raul Lapus!?

Baia Mare: Crocodil in raul Lapus!?

Panica si neliniste in comuna Recea de langa Baia Mare unde circula zvonurile ca in apele raului Lapus ar fi fost vazut un crocodil. Oamenii vorbesc de mai bine de o saptamana despre acest subiect insa nimeni nu a vazut reptila uriasa. Mai mult, se zvoneste ca animalul ar fi atacat un copil din Coltau, care se afla la scaldat.

Primaria Recea a semnalat cazul la Garda de Mediu iar ieri dupa-masa, la fata locului s-au deplasat mai multi specialisti pentru a efectua cercetari in zona. "Daca ar fi un aligator i-ar putea ataca, in primul rand pentru copiii care vin la scalda, pe pescarii care pescuiesc pe timp de noapte. Vom merge sa verificam si la baraj la Catalina, ne vom urca in barca, vom lua solarul si vom face cel putin 5 kilometri de rau, pe Lapus. S-ar putea sa si fie, nu stiu. Astazi m-a sunat un percar total dezinteresat, care mi-a zis ca nici nu stia de povestea asta pe care eu o stiu de trei zile, ca a vazut undeva in zona Mocira spre Lapusel ca a iesit un animal din apa si mergea pe malul raului, avand tipologia unui aligator, in jur de un metru. Asa mi-a zis pescarul. Acuma, pescarii stiu multe si vorbesc multe. Important este sa-l gasim daca exista, sa-l capturam si sa-l ducem la o gradina zoologica", spune inspectorul piscicol Liviu Muresan.

Acestia au cercetat raul pe o lungime de 50 de metri insa fara rezultate. In acest timp, mai multi tineri se scaldau in apa fara teama, ca si cum nimic nu s-ar fi intalmplat. "Am auzit ca este un crocodil aici, apoi nu stiu. De saptamana trecuta am auzit. Cica ar fi omorat un copil, apoi io stiu …", spune o localnica. "S-ar putea sa fie, io stiu … daca nu-l vad. Vin cu copilul la rau dar nu-l bag pe el in apa, aia-i just. Pana nu vad, nu cred", spune un alt localnic.

Primarul comunei Recea recunoaste ca a aflat despre acest subiect in urma cu o saptamana dar ca nu i-a dat importanta, crezand ca sunt doar simple povesti care circula, de regula, prin sat. "Copiii erau la scalda, bineinteles inainte de vremea ploioasa care a fost saptamana trecuta si mi-au zis ca cica un crocodil ar fi atacat un baiat din Coltau. Nu le-am dat atentie crezand ca sunt numai zvonuri. Nu-mi place din tantar sa se faca armasar. Intre timp,ori acest zvon s-a amplificat prin viu grai sau chiar exista ceva. Noi am luat masuri de precautie fiindca la noi banuiesc ca orice este posibil. Acum cativa ani pe la Surdesti s-a gasit un piton. S-ar putea ca ceva pasionat de animale de astea exotice sa-l fi avut si sa-l fi aruncat in apa ca nu ar mai fi avut nevoie de el. Eu zic ca totul este numai la nivel de vorbe, suspiciuni, pana nu este ceva concret sunt numai zvonuri", a precizat primarul comunei Recea, Pavel Octavian.

Specialistii spun ca vor continua cercetarile in zona.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.