Baia Mare: COMEMORARE – Momente de reculegere în memoria eroului pompier, căpitan Adrian Marchiş

Baia Mare: COMEMORARE – Momente de reculegere în memoria eroului pompier, căpitan Adrian Marchiş

Astăzi se împlineşte un an de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa eroul pompier, căpitanul Adrian Marchiş. Pentru a-i cinsti memoria, pompierii maramureşeni au ţinut un moment de reculegere în toate subunităţile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În această după-masă, în paraclisul de la reşedinţa inspectoratului a fost oficiat un parastas în memoria căpitanului Adrian Marchiş.

La parastasul oficiat la sediul inspectoratului a luat parte şi familia îndurerată a celui care a fost, căpitanul Adrian Marchiş. "Cred că Adrian este mândru de dumneavoastră, de toţi. A fost mândru şi cât a trăit. Este mândru şi acolo unde este, de prietenii şi de colegii lui, care dovedesc că au credinţă în Dumnezeu şi suflet mare, aşa cum l-a avut şi el. Vă mulţumim foarte mult", a spus îndurerată mama eroului pompier, Adrian Marchiş.

Chiar şi la un an de la tragicul eveniment, trecerea lui Adrian Marchiş la cele veşnice a readus lacrimi şi în ochii colegilor, care mărturisesc că îşi vor aminti mereu cu drag de bunul lor coleg. "E un moment extrem de greu. Se împlineşte un an de când a plecat dintre noi un coleg şi mai ales un prieten, un suflet mare. Din păcate, această meserie, această vocaţie este grea, are pericolele ei pe care câteodată pur şi simplu nu le poţi evita. A fost un om deosebit şi ne va lipsi atât nouă cât şi familiei, întotdeauna", a spus purtătorul de cuvânt al I.S.U. Maramureş, Cornel Băbuţ.

O slujbă de pomenire a fost oficiată şi în locul în care este amplasată troiţa care comemorează tragedia, pe Drumul European 58, la ieşirea din Baia Mare spre Tăuţii Măgherăuş. În data de 28 august 2011, o maşină de pompieri a fost implicată într-un accident de circulaţie pe Dealul Dura, în timp ce se deplasa la o intervenţie în localitatea Apa Sărată. 5 pompieri au fost răniţi în urma impactului cu un alt autoturism, printre care şi Adrian Marchiş. Din cauza leziunilor grave, organismul căpitanului a cedat iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut unul dintre cei mai buni angajaţi. Astăzi, Detaşamentul de Pompieri Baia Mare îi poartă numele.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.