Baia Mare: Cătălin Cherecheş, un turist politic?

Baia Mare: Cătălin Cherecheş, un turist politic?

Primarul liberal al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost văzut în ultima perioadă mai mult în prezenţa pedeliştilor, fapt ce a stârnit o serie de zvonuri şi comentarii la adresa edilului. Cătălin Cherecheş, cel care a fost numit în 2010 traseistul anului şi-a făcut apariţia în preajma mai multor miniştri ai cabinetului Boc şi mai puţin în tabăra USL, unde i-ar fi de fapt locul. Cătălin Cherecheş a lipsit inclusiv ieri de la acţiunile USL-ului, când au fost prezenţi în Baia Mare cei doi preşedinţi ai PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a dorit să comenteze această situaţie, în schimb a subliniat faptul că fiecare este liber să ia decizii şi să-şi asume responsabilităţi. "Domnia sa sigur că are toată libertatea să facă aşa cum vrea, eu personal am fost înştiinţat de către domnul primar că din motive, mă rog, speciale, nu intrăm în detalii, nu poate fi prezent împreună cu noi astăzi dar care îşi reafirmă ataşamentul său pentru Uniunea Social Liberală şi, mai departe, repet, nu comentez. Până la urmă este decizia fiecăruia şi este responsabilitatea fiecăruia în faţa unor momente politice foarte importante", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

De cealaltă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat în stilul său aluziv că vor fi sancţionaţi toţi "turiştii politici". "Am un deputat, la mine la Gorj, un domn Morega îl cheamă, care are o pasiune. Cum se face un nou partid, el se duce la acest partid. A fost la toate. Genul ăsta de turişti politici eu cred că trebuie să îi sancţionăm prin lege. Şi dacă este aşa de popular domnul Morega de Maramureş, să candideze din nou şi să iasă pe alt partid. Dar să te alegi cu trandafirii, cu săgeata în spate, cu votul politic al nostru, după care să zici stai aşa că eu mă duc la putere că o iubesc pe doamna Udrea, asta trebuie sancţionat. Iubirea pentru doamnele Udrea viitoare trebuie sancţionată prin lege", a punctat preşedintele PSD, Victor Ponta.

Preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man, recunoaşte că relaţia pe care o are cu Primăria Baia Mare este foarte bună, motivând că primarul Cătălin Cherecheş arată un interes major pentru cetăţeni, nu pentru culoarea portocalie. Rămâne de văzut dacă edilul municipiului reşedinţă de judeţ va demonstra că este un turist politic sau va rămâne fidel formaţiunii politice care l-a susţinut pentru a ajunge primar de Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.