Baia Mare: Cătălin Cherecheş: "Facem un fel de C.A.P. pentru romi (…) să înveţe să se autogospodărească"

Baia Mare: Cătălin Cherecheş: "Facem un fel de C.A.P. pentru romi (…) să înveţe să se autogospodărească"

Situaţia romilor din muncipiul Baia Mare a ajuns inclusiv în atenţia premierului Victor Ponta. Printre persoanele care s-au arătat îngrijorate de procesul de relocare al romilor şi de incidentul produs în zona Cuprom se află şi regele romilor, Florin Cioabă. Acesta i-a cerut premierului Victor Ponta să intervină în situaţia romilor de la Baia Mare.

În ciuda tuturor reclamaţiilor şi a contestaţiilor cu privire la procesul de relocare a romilor de pe Craica, primarul băimărean este hotărât să ducă la bun sfârşit obiectivul de mutare a tuturor romilor din cele cinci pungi de sărăcie din municipiul Baia Mare. După ridicarea zidului şi mutarea familiilor rome la Cuprom, edilul pregăteşte un al treilea episod pentru comunitatea romă: mutarea lor în zone rurale şi înfiinţarea unor C.A.P.-uri, unde romi să devină agricultori. "Cu siguranţă că se poate face un film din această poveste. Poate facem seria a doua de la Pisica Albă, Pisica Neagră, sunt diverse filme interesante. Anul viitor facem un fel de zonă rurală unde o să îşi facă gospodării. Facem un fel de C.A.P. pentru romi să îşi poată creşte animale, să îşi facă agricultură, să aibă o fermă pentru păsări, pentru porci, să aibă o suprafaţă de teren unde să cultive roşii, castraveţi, să fie frumos, să înveţe încet-încet să se autogospodărească", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Romi din cadrul Guvernului României a înaintat zilele trecute Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării o plângere împotriva edilului băimărean şi a Consiliului Local al municipiului Baia Mare, prin care s-a solicitat o analiză şi pronunţarea unei decizii referitoare la politicile publice destinate romilor la nivelul autoritatilor locale băimărene. Prezent astăzi în Baia Mare, preşedintele C.N.C.D. a efectuat o vizită la locuinţele din fostele birouri ale societăţii Cuprom pentru a se putea pronunţa săptămâna viitoare cu privire la acest caz.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.