Baia Mare: Bugetul propriu al judetului pe anul 2011 a fost majorat

Baia Mare: Bugetul propriu al judetului pe anul 2011 a fost majorat

Consilierii judeteni au aprobat astazi rectificarea bugetului propriu al judetului Maramures pe anul 2011 prin majorarea veniturilor si a cheltuielilor totale cu suma de 6,25 mii lei.

Veniturile au fost suplimentate dupa cum urmeaza: + 2,00 mii lei pentru "Donatii si sponsorizari"; + 1,29 mii lei "Subventii de la bugetul de stat necesare sustinerii derularii proiectelor finantate din FEN postaderare" pentru proiectul "Natura, traditie, aventura – Promovarea turismului in Defileul Lapusului"; + 2,96 mii lei sume primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate si prefinantari – Fond European de Dezvoltare Regionala pentru proiectul "Natura, traditie, aventura – Promovarea turismului in Defileul Lapusului".

Cheltuieli: – 0,07 mii lei de la "Alte servicii publice generale" reprezentand contributia Consiliului Judetean Maramures pentru proiectul "Natura, traditie, aventura – Promovarea turismului in Defileul Lapususlui"; + 2,00 mii lei pentru "Asigurari si asistenta sociala", "Bunuri si servicii" pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului; +4,32 mii lei pentru "Actiuni generale economice, comerciale si de munca" in proiectul "Natura, traditie, aventura – Promovarea turismului in Defileul Lapusului".

Directia de Dezvoltare Regionala a solicitat cuprinderea in buget a proiectului finantat din fonduri externe nerambursabile postaderare "Natura, traditie, aventura – Promovarea turismului in Defileul Lapusului". Valoarea proiectului pentru Consiliul Judetean Maramures este de 4,32 mii lei din care contributia proprie este de 0,07 mii lei. Aceasta suma a fost asigurata din suma aprobata pentru cofinantari de proiecte la capitolul "Alte servicii publice generale". Suma primita de la bugetul de stat este de 1,29 mii lei si 2,96 mii lei sunt fonduri externe nerambursabile. Si Directia Generala de Asistenta Sociala si Proiectie a Copilului Maramures a solicitat rectificarea bugetului prin suplimentarea creditelor bugetare cu suma de 2,00 mii lei la segmentul protectia copilului, la articolul "alte cheltuieli cu bunuri si servicii", in baza sumelor incasate in urma unui contract de sponsorizare. In cadrul sumei aprobate a mai solicitat modificari in lista de investitii si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Baia Mare.

Tot in cadrul sedintei de astazi, consilierii judeteni au mai aprobat executia bugetului propriu al judetului, pe sectiuni, la data de 30 iunie anul curent. La finele semestrului I in sectiunea de functionare s-au incasat venituri in suma de 81.277,57 mii lei din care s-au efectuat plati in suma de 72.299,37 mii lei, inregistrandu-se astfel un excedent de 8.978,20 mii lei. La sectiunea de dezvoltare, veniturile incasate sunt in suma de 48.320,88 mii lei din care 28.273,34 mii lei provin din excedentul anului anterior. Platile sunt in suma de 32.480,62 mii lei si excedentul inregistrat este de 15.840,26 mii lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.