Baia Mare: Bugetul propriu al judeţului Maramureş a fost aprobat astăzi cu … reproşuri

Baia Mare: Bugetul propriu al judeţului Maramureş a fost aprobat astăzi cu … reproşuri

Bugetul propriu al judeţului pe anul 2012 a fost aprobat astăzi de către aleşii judeţeni, însă cu reproşuri. Consilierii din Opoziţie i-au imputat preşedintelui Consiliului Judeţean că bugetul pentru anul în curs este „fantastic de mic” şi că nu îşi justifică vizitele la ministerele de la Bucureşti.

Cea mai importantă şedinţă de Consiliu Judeţean de pe parcurusl întregului an, în care se aprobă bugetul propriu al judeţului, s-a desfăşurat astăzi mai pe ton de glumă, mai pe ton de reproş. Unul dintre consilierii judeţeni din opoziţie s-a arătat nemulţumit de faptul că doar bugetul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania a rămas la acelaşi nivel ca şi în anul anterior. În rest, toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Maramureş au primit mai puţini bani decât în 2011. "Tot aţi plecat la Bucureşti după bani şi uite câţi bani ne-aţi adus. Avem un buget propriu fantastic. Mai bine aţi zice că aţi mers acolo unde a dus iapa roata să aducă banii. Pentru unii sunteţi mună şi pentru alţii ciumă. Mă refer strict numai la instituţiile de cultură aparţinătoare Consiliului Judeţean. Dacă la Ansamblul Naţional Transilvania pe o perioadă de criză îl lăsaţi şi în bugetaţi aşa cum a fost bugetat şi în 2011, celelalte instituţii le-aţi ciuntat. Aţi tăiat din bugetul muzeelor, a bibliotecii judeţene şi aşa mai departe", a declarat consilierul judeţean Gheorghe Şimon.

Având în vedere cifrele stabilite pentru anul 2012, consilierul judeţean a propus ca din bugetul ansalblului să se scadă 2 miliarde de lei, care să fie îndreptate spre Spitalul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare. "Propunerea este ca de la Ansamblul Naţional din cele 16 miliarde să luăm 2 miliarde de acolo şi să ne îndreptăm cu un miliard spre spitalul judeţean şi cu un miliard spre Spitalul de boli infecţioase. Mă gândesc că dansatorii vor avea probleme grave de sănătate şi poate e bine să cedeze din bugetul lor pentru sănătate", a adăugat Şimon.

Amendamentul lui Gheorghe Şimon a fost respins, împotriva lui votând chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi bugetul propriu al judeţului pe anul 2012, care s-a stabilit la venituri în sumă de aproximativ 282.000 mii lei şi la cheltuieli în sumă de aproximativ 317.000 mii lei, cu un deficit de 35.000 de lei care va fi acoperit din excedentul anilor anteriori.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.