Baia Mare: Autoritatile judetene isi indreapta atentia spre Defileul Lapusului

Baia Mare: Autoritatile judetene isi indreapta atentia spre Defileul Lapusului

Maramuresul este recunoscut pentru zonele si peisajele care confera regiunii un caracter distinct. Daca toate ar fi promovate la adevarata lor valoare, Maramuresul ar deveni un judet care s-ar putea administra relativ bine din banii proveniti din turism. Dupa lansarea proiectului "Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord", Consiliul Judetean Maramures implementeaza un alt proiect important pentru dezvoltarea turismului in zona. Este vorba despre "Natura, traditie, aventura – promovarea turismului in defileul Lapusului".

Ideea implementarii acestui proiect a venit in urma succesului pe care l-a avut in anul 2009 proiectul "Traseul albastru pe bicicleta in Tara Lapusului. Primii 45 de kilometri de pista pentru cicloturism. "Am descoperit atunci ca este o zona propice sporturilor si turismului activ si de aceea ne-am gandit sa o promovam mai bine si am elaborat acest proiect", a spus Ioana Tripon, director Centrul InfoTurism.

Scopul proiectului este de a promova potentialul turistic si crearea infrastructurii necesare, in ideea de a creste atractivitatea Romaniei ca destinatie turistica. Mai mult, se urmareste dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor si a activitatilor de marketing specifice. Proiectul vizeaza localitatile Targu Lapus, Somcuta Mare, Vima Mica, Copalnic Manastur, Boiu Mare, Coas si Remetea Chioarului. Partile implicate in proiect urmeaza sa demareze si sa organizeze mai multe actiuni care au ca scop promovarea acestui obiectiv turistic. Astfel, va fi creat un web-site de promovare a Defileului Lapusului, vor fi organizate evenimente de promovare a turismului activ precum "Olimpiada Tarii Lapusului", "Tabara foto", "Expozitii foto". De asemenea, Defileul Lapusului va fi promovat la un targ de turism national in cadrul caruia va fi organizata o "seara lapusana" autentica. Valoarea totala a proiectului este de 991.500,00 lei si se va derula pe o perioada de 21 de luni.  

Defileul Lapusului se intinde pe teritoriul administrativ al oraselor Targu Lapus si Somcuta Mare si al comunelor Vima Mica, Copalnic Manastur, Boiu Mare, Coas si Remetea Chioarului. Rezervatia naturala Defileul Lapusului se intinde pe 25 de kilometri si constituie un defileu epigenetic, unic in Romania prin dimensiuni si prin rocile existente. Defileul reprezinta un loc indragit de amatorii de drumetie, rafting, pescuit sau chiar iesiri la iarba verde. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.