Baia Mare: Aniversare la I.S.U Maramureş. Astăzi s-au împlinit doi ani de la operaţionalizarea S.M.U.R.D.

Baia Mare: Aniversare la I.S.U Maramureş. Astăzi s-au împlinit doi ani de la operaţionalizarea S.M.U.R.D.

Aniversare la I.S.U Maramureş. Astăzi s-au împlinit doi ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş.

În 2010, S.M.U.R.D. pornea la drum cu trei staţii: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus. Acestea erau dotate cu trei ambulanţe de prim ajutor şi una de Terapie Intensivă Mobilă. De atunci, medicii, asistentele şi paramedicii pompieri S.M.U.R.D. au fost mereu într-o cursă contra cronometru pentru vieţile celor aflaţi la nevoie şi au intrat în conştiinţa maramureşenilor ca adevăraţi salvatori, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. În luna decembrie a anului trecut, I.S.U. Maramureş a operaţionalizat alte trei staţii S.M.U.R.D. în localităţile Fărcaşa, Târgu Lăpuş şi Bogdan Vodă iar numărul autospecialelor serviciului a ajuns la 9, ceea ce face ca cetăţenii din toate zonele judeţului să beneficieze mai rapid de asistenţă medicală de urgenţă în caz de nevoie. 
Alte două staţii S.M..U.R.D. îşi vor începe activitatea pe parcursul acestui an, în funcţie de asigurarea condiţiilor necesare pentru funcţionarea lor corespunzătoare, de către primăriile oraşelor Borşa şi Şomcuta Mare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.