Baia Mare: Alianţa USL, pregătită să vină la guvernare

Baia Mare: Alianţa USL, pregătită să vină la guvernare

Pregătirile pentru alegerile din 2012 se pare că încep de la Baia Mare. Numai în ultima săptămână au vizitat municipiul reşedinţă de judeţ cinci miniştri ai Guvernului Boc şi patru reprezentanţi de seamă si Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal. Vorbim despre Ion Iliescu, Adrian Năstase, Victor Ponta şi Crin Antonescu, ultimii doi fiind prezenţi ieri în judeţul Maramureş.

Toate aceste vizite sunt datorate alegerilor pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 2 Baia Mare Est, din data de 21 august. Pentru USL, alegerile de la sfârşitul săptămânii reprezintă un test pentru bătălia electorală din 2012. Prezenţi duminică în municipiul Baia Mare, preşedintele PNL Crin Antonescu şi preşedintele PSD, Victor Ponta, au declarat că alianţa USL va rămâne împreună pentru a scăpa România de sub jugul portocaliu dar şi pentru "a o aduce pe linia de plutire". "Ne-am întâlnit atunci când eram alături de Cristian Anghel ca să devină primar al oraşului Baia Mare şi sunt onorat şi astăzi că am fost alături de el şi sunt mândru de ce a făcut el ca primar, dovadă că în atâtea rânduri dumneavoastră l-aţi ales şi îi mulţumesc domnului Cristian Anghel că e aici astăzi şi sunt onorat. Ne-am întâlnit în 2009 atunci când nu eu v-am spus poveşti despre pensii de 400 de euro, despre salarii de 900 de euro, despre lapte şi miere, ci Traian Băsescu. A câştigat Traian Băsescu dar cel care vă poate privi în ochi sunt eu, care nu v-am minţit. Am luat foarte multe voturi, multe, în Baia Mare şi Maramureş, în 2009, celor care m-aţi votat atunci. Ei nu mai au dincolo de minciunilie lor şi de hoţiile lor, decât o speranţă. Aceea că ce am construit împreună, liberali, social-democraţi, conservatori, se va nărui. Că ne vom dezbina, că ne vor dezbina, că ne vor învrăjbi, că noi înşine ne vom certa aşa cum s-a întâmplat cu alte coalţii. Şi eu nu le spun lor ci vă spun dumneavoastră: contaţi pe noi. Şi eu şi Victor Ponta suntem doi oameni hotărâţi să schimbăm în bine România, care suntem hotărâţi să demonstrăm că politicienii români, chiar din partide diferite, pot să se unească cinstit spre binele ţării", a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.  

"Să nu vă fie frică, sigur Băsescu pică, şi Boc pică, el a mai picat de câteva ori, şi Udrea pică. Nu vreau doar să îi dăm jos pe Băsescu, pe Boc şi pe Udrea. Vreau să fim altfel. Vreau să le arătam românilor că se poate guverna altfel. Vreau cu adevărat şi nu o să renunţăm la acest lucru, chiar când vom fi la putere să interzicem traseismul politic al celor care candidează pentru USL, pentru PSD, PNL şi care trec după aceea la putere pentru bani şi pentru dosare penale. Vreau să nu mai existe nicio Udrea în guvernului USL-ului care să ia bani de la spitale, să ia bani de la şcoli ca să cumpere voturi şi primari. Şi o să îi confiscăm şi poşetele ca să plătim împrumuturile pe care le-a făcut în această perioadă", a precizat preşedintele PSD, Victor Ponta.

Crin Antonescu şi Victor Ponta au mai vizitat ieri o parte din localităţile maramureşene unde vor avea loc alegeri pentru funcţia de deputat. Cei doi co-preşedinţi ai alianţei au stat de vorbă cu oamenii şi le-au arătat acestora că USL este pregătită să ia puterea şi să treacă la guvernare din 2012.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.