Baia Mare: Al patrulea accident de muncă mortal înregistrat în acest an în Maramureş

Baia Mare: Al patrulea accident de muncă mortal înregistrat în acest an în Maramureş

Un muncitor decedat şi un altul internat la Spitalul Judeţean, cu răni grave. Acesta este bilanţul unui accident de muncă petrecut sâmbătă, pe o platformă industrială din municipiul Baia Mare. Din primele verificări la faţa locului, cei doi muncitori au fost surprinşi de o grindă de lemn de 800 de kilograme, care a căzut peste ei.

Un accident de muncă a avut loc sâmbătă dimineaţa, în municipiul Baia Mare. Incidentul s-a produs la o firmă care executa panouri pentru case din lemn. Potrivit informaţiilor furnizate de inspectorii I.T.M. Maramureş, legăturile cu care era  prins un panou de 800 de kilograme s-au rupt, surprinzând doi muncitori care lucrau în zonă. Unul dintre ei, în vârstă de 23 de ani, a decedat la câteva minute de la producerea tragediei. "La faţa locului am constatat că la o firmă care executa panouri din lemn pentru case din lemn, în timp ce transportau un panou în greutate de aproximativ 800 de kilograme, cu o monogrindă, funiile cu care era legat panoul s-au rupt, surprinzându-i pe cei doi muncitori, pe unul accidentându-l mortal.  Se face o cercetare de eveniment,iar la sfârşit vom vedea cauzele şi bineînţeles vom declara accident de muncă", a declarat Traian Rad-Tăut, inspector şef adjunct I.T.M. Maramureş.

Cel de-al doilea muncitor, de 40 de ani, este internat în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constanin Opriş” Baia Mare. "Unul dintre bolnavi a decedat la faţa locului. Celălalt a venit la spital cu un traumatism toraco-abdominal sever, cu rupturi de organe interne, mai precis ficat, cu hemoragie abundentă. S-a intervenit chirurgical, s-a oprit sângerarea, bolnavul a fost transfuzat cu cantităţi mari de sânge. Starea lui iniţial era destul de precară, acum este stabil, este internat la Terapie Intensivă, este sub supraveghere dar încă este prea devreme ca să se facă aprecieri în ceea ce priveşte evoluţia lui", a precizat dr. Radu Dragoş, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Accidentul de sâmbătă este al patrulea accident de muncă mortal produs în acest an.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.