Baia Mare: Agenţi economici sancţionaţi aspru pentru neregulile depistate de comisarii CJPC

Baia Mare: Agenţi economici sancţionaţi aspru pentru neregulile depistate de comisarii CJPC

Ciocolată şi sucuri expirate de mai bine de trei luni. Asta au găsit comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş în urma controalelor tematice efectuate la mai multe magazine din municipiul Baia Mare.

În ultima săptămână, comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş au aplicat amenzi în valoare de 24.000 lei şi cinci avertismente. "Amenzile s-au aplicat pentru faptul că s-a găsit la comercializare o cantitate de 15 litri de suc expirat de mai bine de trei luni şi de asemenea, la un alt operator economic, s-au găsit la comercializare, zece bucăţi de ciocolată expirate", a declarat comisarul-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Olivia Ardelean.

Nici agenţii care comercializează produse electrice şi electrocasnice nu au scăpat de control. "Alt operator economic a fost sancţionat pentru faptul că a depăşit termenul de 15 zile când trebuia să repare produsul care a fost stricat şi depus pentru reparaţie. Iar un alt operator economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 13.000 lei pentru faptul că a avut un afiş la punctul de preluat telefonie mobilă la reparat în care specifica "preluăm doar în ziua de miercuri aparate pentru reparaţii", ceea ce nu este corect pentru că nouă dacă ni se defectează telefonul joia să zicem trebuie să mai aşteptăm încă o săptămână până când să-l preia în reperaţie şi apoi încă 15 zile cât este termenul legal pentru reparaţie", a mai adăugat Olivia Ardelean.

Comisarul şef, Olivia Ardelean, este de părere că numărul amenzilor ar putea fi şi mai mare dacă ar avea în subordine mai mulţi angajaţi. Cu toate acestea, în ciuda lipsei de personal şi a posturilor blocate, cei trei comisari încearcă să acopere judeţul cât mai bine pentru a-i proteja pe consumatori de înşelăciunile operatorilor economici. În ceea ce priveşte deschiderea unui comisariat pentru protecţia consumatorilor în Sighetu Marmaţiei, Olivia Ardelean consideră că va mai trece mult timp până la punerea în aplicare a acestui demers, asta deoarece nu sunt bani nici pentru un spaţiu nou dar nici pentru angajaţi noi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.