Baia Mare: A.N.A.F. va colecta, începând cu 1 iulie, contribuţiile de asigurări de sănătate

Baia Mare: A.N.A.F. va colecta, începând cu 1 iulie, contribuţiile de asigurări de sănătate

Începând cu data de 1 iulie, colectarea contribuţiilor de asigurări de sănătate se va face de către Agenţia Naţională a Finanţelor. Astfel că, ceea ce colectează în prezent Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş dar şi Casa de Pensii şi Agenţia de Şomaj se va colecta la Finanţe.

Potrivit ultimelor modificări la Codul Fiscal, se va emite un act normativ în baza căruia va fi reglementată partea de predare – primire a creanţelor pe care C.A.S. le are în evidenţă. Aceste documente trebuie să fie predate la Finanţe până în data de 30 septembrie. "În acest moment, încă se poartă discuţii cu privire la modalitatea de predare-primire a documentelor şi a acestui segment de activitate. Partea aceasta de colectare a contribuţiilor la fondul de asigurări de sănătate pentru care aveam noi competenţă privea persoanele fizice autorizate şi persoanele care exercită profesii libere. Termenul precizat expres în actul normativ, în ordonanţa 125, de predare-primire era 30 septembrie anul curent iar termenul până la ce dată avem noi competenţă să colectăm şi să stabilim contribuţia la asigurările de sănătate era 30 iunie 2012", declara purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Claudia Ganea.
În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş aşteaptă ca în termen de 30 de zile să fie publicate şi normele de aplicare care vor preciza modalitatea de predare-preluare a acestei activităţi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.