Baia Mare: 200 de elevi vor beneficia de burse speciale

Baia Mare: 200 de elevi vor beneficia de burse speciale

Doua sute de elevi din judetul Maramures vor beneficia, incepand cu luna septembrie, de burse speciale prin intermediul proiectelor "Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare" si "Cerinte Educationale Speciale pentru Toti / Si tu poti", care au fost demarate anul trecut. Copiii care vor beneficia de burse speciale au fost alesi prin intermediul inspectoratelor scolare implicate in proiect iar profesorii care ii vor ajuta pe acestia la clasa au urmat cursuri de pregatire.

Ambele proiecte sunt implementate de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. "Noi, judetul Maramures, suntem singurul judet din regiunea de dezvoltare Nord-Vest care am fost luati ca si partener. In proiectul <Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare> se acorda 150 de burse copiilor care au un coeficient de inteligenta peste medie, care la fel, datorita resurselor financiare scazute ale parintilor ar fi fost tentati sa ramana in localitatea lor de domiciliu, sa ramana la o scoala apropiata localitatii lor de domiciliu. Prin finantarea respectiva, ei vor fi elevii Colegiului <Dragos Voda> din Sighetu Marmatiei sau elevii Colegiului <Mihai Eminescu> din Baia Mare", precizeaza prof. Mariana Pop, inspector scolar general.  

Cei doua sute de elevi din Maramures vor beneficia de sprijin financiar in vederea continuarii studiilor. Prioritate vor avea elevii din familiile cu situatii financiare precare, dornici sa invete si sa citeasca randurile unei carti. "Am inteles ca se vor face ore dupa scoala si mergem si la cantina. Inainte sa ajung la Fundatia Sacro Cuore, unde locuiesc de patru ani, nu am avut ocazia sa invat, sa ma integrez mai mult. Cum am ajuns aici, am avut posibilitatea sa invat si sa aflu lucruri noi. Eu voi face cursuri la Colegiul National <Mihai Eminescu> si acum invat la Scoala <Avram Iancu>", spune Simona, unul dintre beneficiarii proiectului.

Proiectele "Cerinte Educationale Speciale pentru Toti" si "Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare" continua prin derularea unor activitati complexe care sa raspunda nevoilor tuturor beneficiarilor directi si indirecti.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.