În 2019, pe 29 aprilie se sărbătoreşte Sfântul Gheorghe

Creştinii ortodocşi care au consultat calendarul bisericesc pentru 2019 au descoperit că una dintre cele mai mari sărbători de peste an, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, va fi oficiată în altă dată decât cea obişnuită, care este 23 aprilie. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca slujba de Sf. Gheorghe să se săvârşească luni, 29 aprilie, a doua zi de Paşti, din motive întemeiate.

Potrivit îndatoririlor tipiconale, se ştie că dacă Sf. Gheorghe cade în zile de luni, marţi sau miercuri, slujba pentru această sărbătoare se face de Florii, iar dacă Sf. Gheorghe pică în zilele de joi, vineri sau sâmbătă, slujba se face a doua zi de Paşti.

Anul acesta, 23 aprilie este într-o zi de marţi şi ar fi trebuit ca slujba să se săvârşească de Florii, cum s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, dar în premieră Sinodul BOR a decis altceva. Motivul principal are legătură cu procesiunea de Florii, care în ultimii ani a devenit un fenomen în toată ţara, iar această procesiune se suprapune cu vecernia de Sfântul Gheorghe (slujba de seară, premergătoare sărbătorii).

Citeste mai mult: adev.ro/plaz37

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.