Azi se dă startul la Főtér Fesztivál 2019 – Zilele Maghiare Băimărene, programul zilei de luni

Comunitatea maghiară al orașului intră în sărbătoare, azi începe Főtér Fesztivál 2019 – Zilele Maghiare Băimărene. Anul acesta festivalul dorește să transpună tradițiile și transmiterea valorilor culturii maghiare raportat la zilele noastre, într-un mod trendy. Vor fi și mai multe concerte, expoziții de artă, Zilele tineretului, care a devenit deja o tradiție, multe jocuri și concursuri și se vor prezenta pe scenele băimărene tradițiile și valorile orașului Sárospatak din Ungaria, și Sighetul Marmației cu programe foarte atractive.

Azi începând cu ora 18, sub egida 690 de ani de la prima atestare documentară a orașului Baia Mare va avea loc prezentarea despre diploma privilegiată consemnată de regele maghiar Karoly Róbert I.în curtea monetrăriei urmată de prezentarea publicației Istoria baterii monedelor băimărene. Albumul este publicat de Asociația Baia Mare Virtuală. Seara se încheie cu o recepție muzicală, urcă pe scenă elevii Școlii de Muzică și Artă din Baia Mare.

În cadrul programelor Sárospatak în Baia Mare va avea loc, pe bază de invitații degustare de vinuri aduse din Sárospatak pentru sponzorii Főtér Fesztivál la Casa Maghiară Teleki.

Seara de luni se termină cu Seara de quiz al Festivalului în grădina de vară Podul Viilor 9.

Programul zilei de marți al festivalului:

17.30

Expoziție Nagy Oszkár la Colonia Pictorilor din Baia Mare. Vernisajul expoziției este deschisă de istoricul de artă din Budapesta dr. Virág Judit.

19.00

Inaugarea galeriei de artă al lui Várvédő Zsolt pe strada Crișan nr. 6, în clădirea Claustrului Minoriților. Expoziția de pictură ale artiștilor băimăreni contemporani va fi deschisă de istoricul de artă din Budapesta dr. Virág Judit.

20.00

Întâlnire cu actorul Molnár Levente în Țințirim în dialog cu actrița Moldován Blanka urmată de proiecția în aer liber a filmului “Cei nimeni gri”.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.